marți, 16 aprilie, 2024

Ce alimente cauzeaza riduri si cearcane?

Distribuie:

Publicat:

Alcool cauzeaza deshidratarea, ceea ce duce la aparitia ridurilor. Zaharul poate fi un alt motiv pentru imbatranirea prematura a pielii. Glucoza pe care o contine zaharul face pielea sa-si piarda elasticitatea.

Ce ar trebui sa faceti:

Cu mai mult de 10 ani in urma, cercetatorii americani au descoperit ca antioxidantii pot reintineri pielea. De exemplu, daca mancati alimente care contin soia in fiecare zi, semnele de imbatranire a pielii vor aparea mult mai tarziu. De asemenea, puteti scapa de ridurile din jurul ochilor. Cercetarile au aratat ca ridurile sunt mai putin intalnite in randul persoanelor din Suedia, lucru care se datoreaza unei diete corespunzatoare. Suedezii mananca frecvent legume cu frunze, spanac, sparanghel, telina, vinete, usturoi si ceapa. Dar evita carnea rosie, zaharul, untul, margarina, laptele si alte produse lactate.

Este o greseala sa credem ca cearcanele sunt provocate doar de lipsa somnului. Acestea pot fi un simptom al unei boli grave: o alergie sau o intoleranta alimentara care duce la inflamarea si intunecarea zonei din jurul ochilor.

Ce ar trebui sa faceti:

Testati-va intolerantele alimentare. In timp ce asteptati rezultatele testului, excludeti toate produsele potential periculoase din dieta – de exemplu, alimentele care contin lactoza. Acestea includ produse lactate, paine, chipsuri, cafea instant, supe instant si indulcitori artificiali. Daca nu sunteti alergic la nimic, cearcanele pot fi un semn al deshidratarii. Beti sufiecienta apa si reduceti consumul de cafea. Ar trebui sa includeti si alimente care contin fier. Astfel de alimente cresc nivelul de hemoglobina. Asa ca mancati mai multa carne rosie, ton, galbenus de ou si hrisca.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img