miercuri, 24 aprilie, 2024

Ce ar trebui sa faci pentru a avea un stil de viata echilibrat

Distribuie:

Publicat:

Avem un job full-time, o familie, poate chiar si un copil, iar la sfarsitul zilei constatam ca nu avem timp si pentru noi. Ne asumam responsabilitati peste responsabilitati, chiar daca uneori ne suprasolicitam si uitam cat de important este echilibrul pe care ar trebui sa il avem, atat pe interior, cat si pe exterior. Cu siguranta deja ai inceput sa renunti la fast-food, mananci mai multe fructe si legume, bei cel putin doi litri de apa pe zi, dormi cele opt ore de somn recomandate, insa rezultate nu apar si te intrebi ce ai gresit. Greseala nu este la tine, ci la modul in care iti organizezi toate aceste actiuni.

In primul rand, ar trebui sa te intrebi: „Sunt ok cu mine?”; „Sunt multumita de persoana care am ajuns astazi?”; „Sunt in stare sa-mi asum atatea responsabilitati?”. Sunt doar cateva dintre intrebarile pe care ar trebui sa ti le pui inainte de a face o schimbare majora in ceea ce priveste un stil de viata. Pentru a porni o astfel de calatorie, ar trebui sa acorzi o mai mare atentie felului in care privesti lucrurile.

Maniera in care vezi viata iti dicteaza si stilul de viata pe care il ai, astfel ca nu ar trebui sa faci anumite lucruri doar pentru ca sunt la moda, precum adoptarea unei diete vegane care este la mare cautare in acest moment, dar care nu se potriveste tuturor.

Inainte de a-ti schimba stilul de viata, trebuie sa te cunosti indeajuns de bine astfel incat sa iti dai seama de ceea ce te implineste la nivel spiritual, care sunt nevoile tale curente si ce ar trebui sa elimini din viata ta. Nu este un drum usor, mai ales ca tentatiile se afla la tot pasul, insa cu multa rabdare, incredere si autocontrol vei ajunge acolo unde iti doresti. Iata cateva moduri care te pot ajuta sa-ti schimbi stilul de viata:

Acorda atentie oamenilor din jurul tau. Este important sa ai alaturi acele persoane in care ai incredere si pe care te poti baza. Dar ce faci in momentul in care anturajul tau nu este tocmai in regula si te indeamna sa faci lucruri pe care nu ti le doresti? Ei bine, in prima faza ar trebui sa te indepartezi de anturajul respectiv. Stim cat de greu este sa tii o dieta, iar prietenii tai sa manance mereu de la fast-food. Acelasi lucru se aplica si in cazul in care prietenii tai obisnuiesc sa petreaca mult prea mult timp pe telefon, iar tu incerci sa scapi de aceasta dependenta. Inconjoara-te doar de acele persoane cu care ai pasiuni comune si in fata carora simti nevoia sa te deschizi.

Ia o pauza in adevaratul sens al cuvantului. Daca nu te simti deloc multumita cu viata ta in acest moment si nu mai ai motivatie pentru a continua lucrurile pe care le ai in desfasurare, e clar timpul sa iei o pauza, poate una chiar mai lunga. Du-te cateva zile departe de stresul cotidian, poate chiar intr-o locatie exotica pentru a te deconecta si de a experimenta lucruri noi. Studiile arata ca o zi petrecuta in natura are puterea de a te reconecta si de a-ti da motivatia de care ai nevoie.

Intreaba-te mereu „de ce?”. Inainte de a incepe orice schimbare, fie ca vorbim de una de ordin financiar sau personal, intreaba-te de ce vrei sa faci schimbarea respectiva, care sunt motivele care te-au determinat sa o faci. Imagineaza-ti ca deja ti-ai atins obiectivul pe care ti l-ai propus, cum te simti in acel moment? Este important sa ai mintea deschisa si sa nu iti doresti ceva care nu are legatura cu realitatea in care traiesti. Acelasi lucru se aplica si in cazul retelelor sociale. Intreaba-te mereu, inainte de a posta acea poza din club, de ce trebuie sa impartasesti cu urmaritorii tai toate momentele pe care le-ai imortalizat. Unele momente trebuie sa le pastrezi doar pentru tine si sa te bucuri de ele din plin.

Gaseste in prietenii tai un aliat. In ziua de astazi, este greu sa ai alaturi prieteni care sa nu aiba in spate un interes. Asigura-te ca prietenii pe care ii ai iti sunt alaturi atat in momentele frumoase, cat si in cele mai grele. Indiferent de ceea ce faci, este important sa ai sustinerea prietenilor si sa se bucure pentru reusitele tale. Nu spunem acum ca nu ar trebui sa ai incredere in nimeni, insa atunci cand incepi sa cunosti persoane noi, ar fi indicat sa nu fii foarte deschisa cu ele si sa vezi pe parcurs daca poti avea incredere.

Fii buna cu tine. Inainte de a fi iubita, sotie sau mama, esti om si poti face greseli. Este normal ca uneori lucrurile sa nu iasa asa cum iti doresti si nu ar trebui sa te simti vinovata pentru acest lucru. Important este sa ai mereu o gandire pozitiva si sa crezi ca lucrurile isi vor gasi o rezolvare. Timpul le rezolva pe toate si nu, nu este o vorba spusa doar de amorul artei, ci o realitate. Nu fii atat de dura cu tine si da-ti ocazia de a gresi ori de cate ori se intampla. Din greseli invatam si trebuie sa avem taria de a recunoaste ca nu suntem perfecte. sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img