News Flash:

Ce beneficii are uleiul de lavanda

17 Septembrie 2015
909 Vizualizari | 0 Comentarii
Lavanda este un ingredient de baza in produsele cosmetice, sapunuri, parfumuri, uleiuri si multe altele. Aceasta planta are o aroma diafana, proaspata, cu proprietati calmante. De aceea, uleiul esential de levantica este folosit in aromoterapie. Acesta elibereaza stresul si inlatura starile de anxietate, fiind eficient pentru insomnie si chiar depresie.

Putini cunosc faptul ca uleiul esential de lavanda are proprietati antibacteriene si antiinflamatoare, care pot fi utilizate chiar si pe pielea iritata, arsuri minore si intepaturi de insecte. De asemenea, uleiul de lavanda este folosit in tratarea matretii si impotriva caderii parului.

Uleiul esential de lavanda este folosit cu succes si in tratamentele cosmetice, fiind un ulei compatibil cu toate tipurile de piele. Folosit in masti si alte produse destinate ingrijirii pielii, lavanda diminueaza ridurile si previne formarea altora.

Beneficiile uleiului esential de lavanda:

Sistemul nervos: uleiul de lavanda are un parfum calmant, ceea ce-l face un tonic excelent pentru nervi. Prin urmare, ajuta in tratarea migrenei, durerilor de cap, anxietate, depresie, tensiune nervoasa si stres emotional. Aroma racoritoare elimina epuizarea nervoasa si nelinistea, crescand activitatea mentala.

Somnul: uleiul de lavanda induce somnul si, prin urmare, este adesea recomandat pentru insomnie.

Calmant: uleiul de lavanda este, de asemenea, un remediu excelent pentru diferite tipuri de dureri, inclusiv cele cauzate de durerile musculare, muschi incordati, dureri musculare, reumatism, entorse, dureri de spate si lumbago. Un masaj regulat cu ulei de lavanda ofera scutirea de dureri in articulatii.

Aparatul urinar: uleiul de lavanda este benefic pentru caile urinare, deoarece stimuleaza productia de urina. El ajuta la restabilirea echilibrului hormonal si reduce cistitele sau inflamatiile vezicii urinare. Acesta reduce de asemenea, orice crampe asociate.

Tulburari respiratorii: uleiul de lavanda este larg utilizat pentru diverse probleme respiratorii, inclusiv infectii ale gatului, gripa, tuse, astm, congestia sinusurilor, bronsita, tuse convulsiva, laringita si amigdalite. Acest ulei este utilizat fie sub forma de vapori sau aplicat pe pielea  gatului, piept si spate. Este, de asemenea adaugat in vaporizatoare si inhalatoare pentru receala si tuse.

Pielea: beneficiile medicale ale uleiului de lavanda in ceea ce priveste pielea poate fi atribuita proprietatilor sale antiseptice si antifungice. Acesta este utilizat pentru a trata diverse afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, ridurile, psoriazisul si alte inflamatii. Se vindeca rani, taieturi, arsuri, arsurile solare foarte rapid, deoarece ajuta la formarea tesuturilor cicatrice. Uleiul de lavanda se adauga la musetel pentru tratarea eczemelor.

Ingrijirea parului: uleiul de lavanda este util pentru par, deoarece poate fi foarte eficient impotriva oualelor de paduchi sau lindini.

Circulatia sangvina: uleiul de lavanda este, un stimulent al circulatiei sanguine. Acesta scade tensiunea arteriala si este folosit pentru hipertensiune.

Digestia: uleiul de lavanda este util pentru digestie, deoarece creste mobilitatea intestinului. Acesta stimuleaza producerea de sucuri gastrice si biliare si, astfel, ajuta la tratarea indigestiei, durerilor de stomac, colicilor, flatulentei, varsaturilor si diareei.

Imunitate: Consumul regulat de ulei de lavanda ofera rezistenta la boli.

Alte beneficii ale uleiului de lavanda includ capacitatea sa de a trata leucoreea. De asemenea, este eficient impotriva muscaturilor de insecte. Acest ulei este folosit si pentru a respinge tantarii si molii. Veti gasi multe repelente impotriva tantarilor care contin ulei de levantica in unul dintre ingrediente.

lavanda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0920 (s) | 25 queries | Mysql time :0.029774 (s)