joi, 28 martie, 2024

Ce boala poti lua de pe hainele second hand

Distribuie:

Publicat:

Sa cumperi haine de la second hand poate ca a fost o moda la un moment dat, dar specialistii insista ca ar trebui cat de curand sa devina o necesitate. Impovaram mediul inconjurator cu inclinatia noastra catre consumerism, iar reutilizarea sau retransformarea articolelor de larga utilizare e una dintre cele mai bune solutii pentru a salva planeta.

Prin urmare, nu intelege gresit scopul articolului nostru de azi: te incurajam sa cumperi cat de mult de la second hand, mai ales ca poti descoperi adevarate comori fashion printre rafturi. Insa, in acelasi timp, te avertizam si de un pericol real pe care il presupun aceste haine: contractarea unei boli. 

Initial am fost avertizate de pericolul de a ne imbolnavi de candidoza de pe hainele second hand de catre medicii din Nigeria, dar e musai sa fii constienta ca pericolul nu se aplica nici pe departe doar Africii. Conform specialistilor, ciupercile care cauzeaza candidoza pot fi luate foarte usor de pe hainele de la second hand, si nu neaparat daca posesorul respectivului articol vestimentar a avut candidoza, noteaza divahair.ro. Bacteriile pot trece de pe un item pe altul si se imprastie cu o usurinta devastatoare.

O alta problema este reprezentata de faptul ca majoritatea proprietarilor de magazine tip second hand rareori spala hainele asa cum trebuie, iar multi clienti, oricat de incredibil ar suna, le poarta fara a le curata, la randul lor, „ecuatie” care duce la raspandirea pe cale larga a candidozei.

Daca nu esti inca alarmata, afla ca o epidemie de candidoza a cauzat mari neplaceri recent in spitalele din Statele Unite, punand in pericol viata multor pacienti. Si, tinand cont de faptul ca a crescut foarte mult rezistenta bacteriilor la antibiotice, ar trebui ca de acum incolo sa te temi de candidoza.

Cum previi candidoza pe care o poti lua de pe hainele second hand? De fiecare data cand te intorci de la cumparaturi, spala hainele la temperatura cea mai ridicata posibil (conform etichetei lor) si cu un detergent de calitate. Nu purta niciodata ceva ce ai cumparat de la second hand fara sa il speli inainte!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img