luni, 18 martie, 2024

Ce consuma octogenarii pentru longevitate: descoperire interesanta a unui cercetator

Distribuie:

Publicat:

O dieta sanatoasa, hidratarea, multa miscare sau yoga in aer liber, toate sunt pe lista celor care vor o viata lunga. Dincolo de aceste lucruri, cu adevarat surprinzator este un studiu conform caruia secretul atingerii varstei de 80 de ani ar putea fi consumul unei anumite bauturi, in cantitati moderate.

Ce consuma octogenarii pentru longevitate: descoperire interesanta a unui cercetator. Dr. Claudia Kawas, specialist in neurologie de la Universitatea din California, a vorbit la conferinta anuala a Asociatiei Americane pentru Progresul Stiintelor din Texas despre cercetarea pe care a efectuat-o in ultimii 15 ani, scrie The Independent. Cercetatorii au analizat 1700 octogenari, verificand modul in care obiceiurile lor zilnice le afecteaza sanatatea. Conform oamenilor de stiinta, persoanele care au consumat aproximativ doua pahare de bere sau vin pe zi au inregistrat cu 18% mai putine riscuri de a suferi o moarte prematura. 

Exercitiile periodice si petrecerea timpului liber practicand un hobby au fost, de asemenea, asociate cu longevitatea. Cei care isi dedicau doua ore pe zi hobby-urilor aveau cu 21% mai putine sanse la un deces prematur. Mai mult, 15-45 de minute de activitate fizica zilnica reduc cu 11% riscul de deces. Oamenii de stiinta de la Universitatea Northwestern din Chicago au efectuat un studiu care a avut in prim plan memoria persoanelor cu varsta peste 80 de ani. Conform acestora, neuronii sunt un tip de celula care se crede ca sporeste viata sociala, ceea ce ar putea, la randul sau, sa ajute o persoana sa treaca de 90 de ani.

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img