sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce contine maioneza din comert

Distribuie:

Publicat:

Recent au fost efectuate studii de către Asociația Pro Consumatori (APC) asupra a 17 tipuri de maioneză achiziționate din mai mult magazine mari din România. Rezultatele sunt de-a dreptul șocante.

Conținutul maionezei din comerț este departe de cea făcută în casă. Maioneza tradițională se obține din ulei vegetal, gălbenuş de ou şi oţet sau zeamă de lămâie.

Dacă vă uitați pe eticheta maionezei din comerț veți rămâne surprinși. Înafară de ingredientele obișnuite maionezei tradiționale, aceasta mai conține și apă, zahăr, amestec de condimente (neprecizate ca tip), sare, acid citric (acidifiant), acid lactic (corector de aciditate), EDTA (antioxidant), amidon modificat, gumă de guar, gumă de xantan, gumă din seminţe de caruba, făină de roşcove, benzoat de sodiu, sorbat de potasiu, butilhidroxitoluen, butilhidroxianisol, acesulfam de potasiu, arome, caroteni (coloranţi), luteina (colorant), extract colorant din morcovi, aromă de muștar, beta-caroten (colorant), lapte praf degresat, muştar, arome naturale (neprecizate ca tip), usturoi granulat, suc de lămâie (0,1%), sirop de glucoză-fructoză, praf de ou integral (0,1%) şi proteină din lapte.

Identificarea aditivilor alimentari utilizați în compoziția acestor produse, care prezintă un risc de apariție a unor afecțiuni medicale în cazul unui consum constant și pe termen lung. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img