marți, 23 aprilie, 2024

Ce dieta tine Regina Letizia. “Este cea mai sanatoasa dintre toate curele de slabire”

Distribuie:

Publicat:

Daca, in trecut, silueta fragila a Reginei Letizia a dat nastere unor speculatii privind o tulburare alimentara, nutritionistii spun ca dieta adoptata de sotia regelui Felipe este una dintre cele mai sanatoase. Fosta jurnalista, care a devenit regina in urma casatoriei cu Felipe, este adepta dietei Perricone, despre care meciul Rubén Bravo de la Institutul medical european pentru obezitate spune ca este foarte sanatoasa.

Medicul specialist, alaturi de o echipa de 30 de experti, au studiat 150 de asa zise "cure de slabire miraculoase" si au ajuns la concluzia ca dieta Perricone, tinuta de regina este bogata in nutrienti si eficienta cat priveste scaderea in greutate.

Cel care a lansat aceasta dieta, medicul Nicholas Perricone, afirma ca dieta se adreseaza in primul rand femeilor, deoarece are si un efect anti-aging. Daca te hotarasti sa incepi aceasta dieta, trebuie in primul rand sa reduci semnificativ consumul de grasimi saturate, de zaharuri rafinate si carbohidratii cu indice glicemic mare. Dieta Perricone poate fi tinuta pe un termen mai lung, 28 de zile, suplimentata de aportul de vitamine si minerale, plus miscare, cel putin 20 de minute pe zi, dar daca doresti, poti incerca varianta scurta, pentru numai trei zile. Aceasta din urma nu da rezultate spectaculoase in privinta scaderii in greutate, dar cu siguranta starea generala se imbunatateste semnificativ, apar efectele benefice asupra pielii si a parului, deosebit de importante pentru o femeie. Meniul dietei Perricone include mult somon, bogat in acizi grasi Omega 3, legume cu frunze verzi, cateva sortimente de fructe, dar si carne slaba, toate aceste alimente avand un rol deosebit in mentinerea tineretii. Rezultatul e tulburator: intre 2 si 4 kg pe saptamana de care te debarasezi si cate un an pierdut. La sfarsitul curei poti fi cu 8 pana la 16 kg mai slaba si cu 4 ani mai tanara.

Alimente permise

Din meniul zilnic nu trebuie sa lipseasca acizii grasi Omega 3, legumele si fructele foarte bogate in vitamine si fibre, cerealele integrale, dar nici semintele sau nucile, bogate in grasimi sanatoase. Asadar, iata care sunt alimentele permise in cadrul acestei diete: carnea slaba (curcan, pui sau vitel), pestele (somon, ton), fructele de mare, cerealele integrale (secara, ovaz si orz), semintele de hrisca, fasolea si lintea, ardeiul iute, ceapa, usturoiul, legumele cu frunze verzi, fasolea verde, fructele de padure, ciresele, merele, perele, pepenele galben, iaurtul natural sau kefirul, ouale, anumite condimente (cimbru, piper, busuioc, oregano), maslinele si lichide in cantitati mari (apa plata, ceai verde si sucuri naturale din fructe).

Alimente interzise

Medicul Perricone sustine ca daca vom consuma cantitati importante de alimente care contin acizi grasi saturati sau semisaturati, zahar si amidon, se produce cresterea nivelului de insulina, fapt care duce la aparitia unei reactii inflamatorii ce accelereaza procesul de imbatranire. Asadar, iata care sunt si alimentele interzise: painea alba, pastele fainoase si taiteii, orezul, carnea grasa (porc, rata sau gasca), branza, pizza, alimentele procesate, morcovii, cartofii, dovleacul, sarea (inclusiv sarea desodata sau dietetica) zaharul, muraturile, anumite sortimente de fructe (strugurii, portocalele, mango, stafidele, pepenele verde), sucurile acidulate de fructe, apa minerala si, nu in ultimul rand, cafeaua si alcoolul.

Meniul pentru trei zile

Dieta Perricone recomanda respectarea celor trei mese importante ale zilei, precum si a celor doua gustari, alegand o cantitate cat mai mare dintre acestea.

Dimineata, la trezire, trebuie sa bei doua pahare de apa plata de izvor

Micul dejun

– o portie de somon preparat la abur sau o omleta din trei albusuri de ou si un ou intreg
– o felie de pepene sau un sfert de ceasca de fructe proaspete de padure
– o jumatate de ceasca de cereale de ovaz fierte (nu instant)
– doua pahare de apa plata de izvor

Pranz

– o portie de 200 de grame de somon la abur sau la gratar sau ton conservat in apa
– o salata preparata din cateva frunze de salata verde, o lingurita de ulei de masline, suc proaspat de lamaie si condimente (ierburi)
– o felie de pepene sau un sfert de ceasca de fructe proaspete de padure
– doua pahare de apa plata de izvor

Gustarea de dupa-amiaza

– un iaurt natural mic
– o jumatate de mar verde
– patru migdale proaspete neprajite
– doua pahare de apa plata de izvor

Cina

– 200 de grame de somon la gratar sau preparat la abur sau ton conservat in apa
– o salata preparata din cateva frunze de salata verde, o lingurita de ulei de masline, suc proaspat de lamaie si ierburi aromate
– o ceasca de broccoli, sparanghel sau spanac fierte la abur
– o felie de pepene sau un sfert de ceasca de fructe de padure proaspete
– doua pahare de apa plata de izvor

Gustarea de seara, inainte de culcare

– doua felii subtiri de friptura din piept de pui sau un iaurt natural mic
– patru masline sau patru migdale crude
– o jumatate de mar verde sau para
– doua pahare de apa plata de izvor sursa: one.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img