vineri, 29 martie, 2024

Ce e indicat sa mananci cand e frig afara

Distribuie:

Publicat:

Daca te gandesti la o modalitate prin care sa reusesti sa imblanzesti temperaturile reci de afara, afla ca alimentatia iti vine in ajutor. Sistemul tau imunitar va face mai bine fata pe timp de iarna, iar tu nu vei resimti atat de tare frigul. Iata de ce anume trebuie sa tii cont!
Nu te teme de caloriile in plus

Chiar daca tii la silueta, pe timp de iarna este normal sa consumi mai multe calorii ca de obicei, aproximativ 3500. Aceastea sunt necesare pentru a pastra temperatura corpului, umiditatea aerului in timp ce respiri si sa pentru a preveni posibilele reactii la frig, precum tremuratul. Totodata, alimentele bogate din punct de vedere nutritional te vor ajuta sa ai energie si sa iti fie cald.
Ce tip de mancare alegi

Toate mancarurile contin intr-un procent mai scazut sau mai ridicat carbohidrati, grasimi sau proteine, minerale, vitamine si apa. insa trebuie sa le alegi pe cele care au un continut ridicat de carbohidrati, grasimi si proteine, caci acestea ajuta corpul sa produca energie. Ai grija totusi sa nu introduci brusc grasimile sanatoase in dieta ta, deoarece pot aparea reactii adverse, precum arsurile gastrice. Daca este necesar, ia suplimente de vitamine.
Micul dejun

Ar trebui sa fie simplu, dar hranitor, sa contina multe calorii care sa te ajute sa ai energie pe tot parcursul zilei. Alege retete care nu iti iau mult timp sa le prepari, precum ovaz cu lapte, iaurt cu fructe uscate, mieji cruzi de seminte sau cereale reci (granola, seminte de chia), omleta sau tofu. Evita alimentele cu mult zahar (carbohidrati simpli) la prima ora, caci iti dau energie pe termen scurt, dar sunt sarace nutritional.
Pranz

Printre cele mai bune optiuni se numara supele calde, mancarurile condimentate, orezul, preparatele bogate in proteine (fasolea, lintea, nautul, pestele, ouale). E bine sa nu sari peste aceasta masa, daca doresti sa ai o temperatura a corpului constanta.
Gustari

Ciocolata neagra, fructele uscate, batoanele de susan, biscuitii din cereale integrale, batoanele proteice pot fi consumate intre mese, cu mentiunea sa nu fie bogate in zahar, chiar daca iti va da energie si te va incalzi pe moment, dupa aceea temperatura corpului va fi mai mica decat inainte.
Cina

Ultima masa a zilei este de obicei copioasa pentru majoritatea persoanelor, iar explicatia este destul de simpla: saritul peste mese. Cu cat vei neglija acest aspect si cea mai consistenta masa a ta va fi seara, cu atat mai mult vei resimti temperaturile reci de afara. Opteaza pentru mancaruri usoare, care sa contina si grasimi sanatoase.

sursa: clickpentrufemei.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img