joi, 28 martie, 2024

Ce este osteopatia si ce afectiuni pot fi tratate cu succes prin aceasta metoda

Distribuie:

Publicat:

O prejudecata legata de osteopatie este aceea ca aceasta trateaza problemele legate de oase. In ciuda denumirii insa, osteopatia este un sistem integral al starii de bine.

Orice pozitionare gresita a coloanei vertebrale si a scheletului poate slabi circulatia sanguina si limfatica din organism. Efectul va fi o functionare ineficienta a organelor, potrivit principiilor osteopatiei. Potrivit dr. Marilyn Glenville, specialista britanica in sanatate si nutritie, membra a Societatii regale de medicina din Marea Britanie, osteopatia este o terapie naturista din secolul XIX in care specialistul manipuleaza sistemul musculoscheletal in scopul tratarii dezechilibrului din organism si a bolii. In aceste conditii, sangele va circula normal la organe, sistemul nervos va putea transmite impulsurile in mod eficient, sistemul limfatic va mentine functionarea adecvata a sistemului imunitar. Digestia si respiratia se pot imbunatati, durerea si disconfortul pot disparea si se poate instala  in tot organimsul o stare de bine – homeostazia. 

Exista convingerea ca, in mod deosebit, muschii tensionati fac rau organismului, deoarece atunci cand se contracta blocheaza circulatia sangelui si a limfei. Specialistul in osteopatie foloseste, printre altele, masajul, intinderea ca metode pentru a imbunatati flexibilitatea, precum si o serie de miscari articulare. Alaturi de afectiunile legate de stres, astm bronsic, infectii ale urechii, edeme, dureri si inflamatii se pot trata cu succes prin osteopatie si afectiuni „feminine“ precum dezechilibrele hormonale, durerile menstruale, unele tipuri de infertilitate, precum si o serie de afectiuni legate de sarcina sau nastere. sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img