vineri, 29 martie, 2024

Ce fac cuplurile care au o viata intima implinita?

Distribuie:

Publicat:

Cuplurile pot construi o relatie extraordinara atat in dormitor, cat si in afara lui, prin lucruri simple precum iubirea, grija, siguranta emotionala sau chiar prin simplele discutii deschise despre cum le place sau nu sa faca dragoste, explica sexologul Gabriela Marin.

In opinia specialistului in relatii de cuplu, oamenii au tendinta de a gasi cele mai complicate raspunsuri la o intrebare simpla precum “Ce trebuie sa fac pentru a-mi multumi partenerul?”, iar de cele mai multe ori aleg calea mai intortocheata.

“In realitate, raspunsul este mult mai simplu decat ne-am putea inchipui, iar dedicarea reprezinta cel mai scurt drum catre fericirea in cuplu. Am observat ca multi parteneri incearca sa-si impresioneze partenerul apeland la tot felul de lucruri exterioare, cand de fapt tot ce isi doreste celalalt este atentie si un timp de calitate petrecut impreuna”, explica sexologul Gabriela Marin.

10 lucruri pe care le fac cuplurile care au o viata amoroasa buna

In urma experientei de peste 15 ani, cu mii de persoane care au ajuns in cabinet, specialistul in relatii de cuplu Gabriela Marin este de parere ca exista cel putin 10 lucruri comune pe care le fac cuplurile care au o viata sexuala buna:

– Se iubesc si isi spun des acest lucru.

– Fac din viata erotica o prioritate si nu trateaza acest aspect al vietii lor ca fiind ultimul dintr-o lista foarte lunga de probleme

– Stiu ce anume declanseaza latura erotica la celalalt.

– Isi rezolva conflictele fara sa ramana suparati, iertandu-l cu usurinta pe celalalt.

– Se saruta pasional fara un motiv anume si sunt apropiati fizic, chiar si in public.

– Isi fac cadouri-surpriza romantice si se imbratiseaza des.

– Sunt buni prieteni si se distreaza impreuna.

– Vorbesc deschis despre viata lor sexuala, despre ce le place, cum le place si ce si-ar dori.

– Isi stabilesc intalniri romantice saptamanale si pleaca impreuna in vacante romantice.

Fac orice transformare in mod constient (Aceasta transformare presupune indreptarea frecventa a atentiei catre celalalt, prin iubire si afectiune, pentru o mai buna conectare fizica si emotionala)

6 lucruri pe care le fac cuplurile cu o viata sexuala dezastruoasa

“De cealalta parte, ca o consecinta logica, cuplurile care muncesc mai putin la relatia lor, petrec mai putin timp de calitate impreuna. cuplurile foarte stresate, care isi fac griji din orice si oricand, sunt mai predispuse sa esueze in viata de cuplu, iar toate acestea au repercusiuni in primul rand asupra vietii sexuale. Si daca viata sexuala nu va fi implinita, este posibil ca multe alte elemente din care este compusa viata lor sa se prabuseasca unele dupa altele, precum efectul unui domino”, explica psihologul Gabriela Marin.

In opinia specialistului, sunt cel putin 6 lucruri comune pe care fac fac cuplurile care au o viata sexuala dezechilibrata si sunt nefericiti in viata de cuplu:

– Petrec foarte putin timp impreuna intr-o saptamana normala.

– Par sa faca din orice o prioritate, mai putin din relatia lor.

– Se axeaza foarte mult pe cariera, afaceri (el) sau pe copii (ea).

– Se deconecteaza unul de celalalt si duc vieti paralele.

– Cel mai mult vorbesc impreuna despre listele cu lucruri pe care le au de rezolvat.

– Nu au vointa si dorinta de a se concentra asupra partenerului/partenerei.

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img