marți, 19 martie, 2024

Ce familie frumoasa are Kolinda Grabar-Kitarovic, presedintele Croatiei! Cine sta in spatele succesului ei

Distribuie:

Publicat:

Kolinda Grabar-Kitaovic, presedintele Croatiei, a fost cel mai mediatizat sef de stat in timpul Campionatului Mondial de Fotbal disputat in Rusia. Eleganta si de o frumusete naturala, Kolinda Kitarovic este prima femeie presedinte din istoria Uniunii Europene.

Nu multi o stiau pe Kolinda Grabar-Kitarovic pana in 2015, anul in care a castigat alegerile prezidentiale din Croatia. O gafa a presei straine, care a confundat-o cu Coco Austin, avea sa faca inconjurul lumii si sa-i aduca presedintelui croat o mediatizare pe care nu o merita.

Nascuta in Rijeka pe 29 aprilie 1968, Kolinda Grabar-Kitarovic are 50 de ani, este de religie romano-catolica, este in zodia taur si a fost prima femeie care a ocupat pozitia de asistent al secretariatului general pentru diplomatie publica din cadrul NATO. A mai detinut multiple pozitii unde a fost implicata in relatiile diplomatice ale Croatiei cu alte tari din America de Nord si a mai fost ambasadorul Croatiei in SUA.

Presedintele Croatiei a studiat la universitati importante din Europa si SUA si a primit inclusiv o bursa Fulbright din partea universitatii Washington DC in scopul unei cercetari pre-doctorale ce viza relatiile internationale si politicile de securitate. Ea vorbeste fluent engleza, spaniola, portugheza, italiana, franceza si germana.

Kolinda s-a casatorit in 1996 cu Jakov Kitarovic (49 de ani) la biserica Sfantul Andrei din Bakru. Alegerea locului i-a apartinut Kolindei. „Ne-am casatorit acolo deoarece fratele Giuseppe Vosilla este pastorul care m-a botezat”. Se spune ca, in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie puternica. In cazul Kolindei Kitarovic este invers.

Sotul ei este cel care a sustinut-o pe Kolinda in toata perioada ascensiunii sale politice. In 2011, atunci cand Kolinda a devenit asistent la secretariatul general al NATO, si-a luat familia si s-a mutat la Bruxelles. Sotul ei a renuntat pentru o buna perioada la profesie si, ca s-o sustina pe Kolinda, s-a dedicat exclusiv vietii de familie. Acum, este consultant pentru cel mai mare producator de mase plastice din Croatia. Kolinda si Jakov au impreuna doi copii, un baiat si o fata: Luka (15 ani) si Katarina (17 ani). Interesant este ca fiica lor este campioana Croatiei la patinaj artistic, la juniori.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img