vineri, 29 martie, 2024

Ce greseli faci atunci cand te grabesti sa slabesti

Distribuie:

Publicat:

Daca nu ai un scop anume atunci cand mergi la sala, nu vei avea decat esecuri. Cum sa stii daca ai atins obiectivele fara sa ai unele clare? Poti întreba un specialist care este greutatea ideala pe care ar trebui sa o ai si sa faci din asta tinta ta.

Te lasi distrasa. Exista întotdeauna televizorul sau alte lucruri “interesante” care te distrag, asa ca este esential sa acorzi timp mersului la sala. Daca totusi apare ceva neprevazut pe ultima suta de metri, iti poti reprograma sedinta, dar nu sari peste ea. Greseli pe care le poti face cand încerci sa slabesti. 

Muncesti prea putin. Unele persoane fac 2 – 3 exercitii si cred ca au terminat. Dar e nevoie de mult mai mult. Poti cere sfatul antrenorului de la sala de sport sau unei persoane experimentate sa te ajute sa-ti alcatuiesti un program de exercitii potrivit.

Muncesti prea mult. Corpul tau are nevoie de timp sa arda caloriile si sa-si dezvolte masa musculara între sesiunile de exercitii. Daca mergi la sala si în zilele de odihna, doar te vei obosi mai mult, fara alte beneficii.

Comparatia cu alte persoane. Întotdeauna poate exista cineva mai inteligent, mai bogat sau mai slab decat tine. Fiecare are propria sa ecuatie genetica care ne afecteaza procesul de îngrasare, slabire, de reactie la exercitii etc.

Nu îti schimbi rutina. Facand mereu aceleasi exercitii si în aceeasi ordine nu e doar plictisitor, dar te poate determina sa iti pierzi motivatia. Încearca sa-ti schimbi programul cu exercitii noi.

Pierzi ce ai castigat.Daca dai buzna în fast-food sau bei alcool dupa ce ai iesit de la sala de sport, nu faci decat sa anulezi ce ai realizat. Retine ca alcoolul contine multe calorii ce sunt metabolizate ca si grasimi foarte repede.

Nu ai grija la alimentatie. Încearca sa eviti mancarea tip junk-food, snacksurile si bauturile dulci. Pe de alta parte, nici nu te înfometa. Extremele nu-ti fac bine. Încearca sa pastrezi un echilibru si ofera-i organismului tau ceea ce are nevoie.

Cauti o cura minune. Ca sa slabesti e nevoie de efort. Mersul la sala nu este un lucru pe care îl faci si apoi scapi. Trebuie sa iti schimbi stilul de viata pentru ca rezultatele obtinute sa se mentina mai mult timp.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img