vineri, 19 aprilie, 2024

Ce implicatii a avut Traian Basescu in debutul carierei in spionaj a lui Florian Coldea

Distribuie:

Publicat:

Florian Coldea, cel mai tanar general de informatii, a rezistat in fruntea SRI timp de 12 ani. Jurnalistul Dan Andronic prezinta, intr-un articol publicat pe evz.ro, rolul pe care l-a avut Traian Basescu in evolutia profesionala a lui Coldea.

Unul dintre oamenii care l-au sprijinit pe Coldea in ascensiunea sa profesionala fulminanta este fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, sustin cei de la Evenimentul Zilei. Coldea l-ar fi impresionat pe fostul sef de stat prin participarea sa in cadrul operatiunii de recuperare a ziaristilor din Irak.

La acel moment, Florian Coldea avea o functie de conducere in cadrul Brigazii Antiteroriste si s-a facut remarcat in sedintele celulei de criza care se reunea la Cotroceni. Rezolvarea crizei i-a adus si prima promovare in ochii lui Traian Basescu, care a vazut in el un posibil inlocuitor pentru generalii din era lui Ion Iliescu.

Citeste si: LISTA lui Traian Basescu: Ce a putut scrie fostul presedinte in miezul noptii

Ulterior, Coldea ajuns prim-adjunct al directorului SRI, o perioada scurta fiind director interimar al Serviciului. In mandatul lui Traian Basescu, Coldea a beneficiat de nu mai putin de cinci promovari. In 2005 a devenit locotenent colonel, iar in 2014 general.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img