joi, 18 aprilie, 2024

Ce legatura este intre sanatate si culoarea parului

Distribuie:

Publicat:

Tu stii ce spune culoarea parului despre sanatatea ta? Studii recente arata la ce afectiuni esti predispusa in functie de culoarea podoabei capilare. Cercetatorii de la Investigative Ophtalmology and Visual Science au descoperit ca exista o legatura directa intre afectiunile la care suntem predispusi si culoarea parului. Iata la ce conluzii au ajuns acestia.

Blond sau rosiatic. Colorarea parului in castaniu deschis spre blond sau rosu poate fi consecinta expunerii indelungate la soare. Persoanele care au aceasta cromatica au sanse mari sa sufere de AMD (degenerare musculara relationata cu imbatranirea).

Castaniu inchis sau negru. Desi nu este considerata o boala propriu-zisa, calvitia este, totusi, o afectiune care produce suferinte emotionale cumplite. 60% din persoanele brunete sunt expuse la caderea parului in timp. Parul negru sau castaniu inchis are un numar mai mic de foliculi fata de blond. Persoanele cu par negru au probleme cu absorbita fierului si a altor nutrienti esentiali organismului.

Alb sau blond platinat. Si cercetatorii de la „American Dental Association” au observat schimbari in corp in functie de felul in care se coloreaza parul. Firele albe de par nu sunt doar semne ale imbatranirii, ale scaderii productiei de melanina. Melanina este hormonul care coloreaza celulele.

Roscat. Organismul roscatelor este mai rezistent la anumite analgezice, din cauza alterarii genetice. Cu alte cuvinte, persoanele care au parul rosu simt mai puternic orice durere in corp. Acestea sunt cateva din concluziile oamenilor de stiinta in urma cercetarilor efectuate ani de zile. Studiile au in vizor felul in care se decoloreaza parul de-a lungul timpului si nu se refera la culoarea naturala a parului.

Podoaba capilara se poate colora in functie de stilul alimentar, anumite modificari genetice in organism si expunerea corpului la diferite substante chimice ori radiatii solare. De multe ori, semnele anumitor boli precum cancerul de piele pot fi date de aspectul parului.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img