sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Ce mare crai a fost Nicu Ceausescu! Cine au fost femeile celebre din viata lui

Distribuie:

Publicat:

Nicu Ceausescu a murit acum 22 de ani, la 25 septembrie 1996, la 45 de ani, rapus de ciroza. In ultima zi a vietii sale a fost singur, pe un pat de spital la Viena. Cat timp Nicolae Ceausescu se afla la putere, ”Printisorul” s-a iubit cu cele mai frumoase femei ale timpului.

Nicu Ceausescu a murit acum 22 de ani (25 septembrie 1996), la putin timp dupa ce a implinit 45 de ani. Fiul cel mic al dictatorului Nicolae Ceausescu era poreclit ”Printisorul”.

Era rasfatatul mamei, Elena Ceausescu, pentru ca era cel mai mic dintre copiii familiei, iar parintii il planuiau un viitor maret.

Cine a fost Nicu Ceausescu

I se spunea Nicusor sau ”Printisorul”. Nicu Ceauseascu a fost al treilea copil al familiei Elena si Nicolae Ceausescu. Parintii voiau ca el sa fie succesorul in functie al tatalui sau. Era prim-secretar al organizatiei PCR Sibiu in 1989, cand s-a produs sfarsitul dictaturii ceausiste. Era absolvent al Facultatii de Fizica, dar nu a profesat niciodata in acest domeniu pentru ca parintii ii doreau o cariera politica de frunte.

Dupa Revolutie, Nicu Ceausescu a fost condamnat

In 22 decembrie 1989, Nicu Ceausescu s-a urcat in masina si a plecat de la Sibiu spre Bucuresti unde era familia lui. Masina in care se afla a fost oprita la intrarea in Capitala, iar Nicu Ceausescu a fost adus in studioul 4 al Televiziunii Romane ca sa fie aratat poporului. La intrarea in cladire, Nicu Ceausescu a fost injunghiat in burta de unul dintre participantii la evenimentele de la Televiziune. Se zvonea ca la Sibiu se trage cu tunul in oameni si ca a luat copii ostatici.

La 28 decembrie 1989, procurorul militar Mihai Popa emite mandatul de arestare pe numele lui Nicu Ceausescu, pentru infractiunea de genocid. Procesul incepe la Sibiu pe 26 mai 1990. Este considerat responsabil de moartea a 102 persoane la Sibiu, in zilele Revolutiei. Un an mai tarziu, este condamnat de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti la 20 de ani inchisoare pentru instigare la omor deosebit de grav si la 5 ani pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Dupa rejudecarea dosarului, pedeapsa i se reduce la 16 ani de inchisoare, iar la 20 noiembrie 1992 este condamnat la 5 ani inchisoare pentru port ilegal de arma si incalcarea regimului armelor si munitiilor. Este pus in libertate conditionata pe motive medicale.

Pe 16 septembrie 1996, la 45 de ani, este internat de urgenta la Spitalul Clinic Universitar din Bucuresti cu diagnosticul de hemoragie digestiva superioara, varice esofagiene si ciroza hepatica cronica. Pleaca la Viena pentru o interventie chirurgicala, dar zece zile mai tarziu moare.

Femeile din viata lui Nicu Ceausescu

Viata amoroasa a lui Nicu Ceausescu a fost strict controlata de mama sa, Elena Ceausescu. Despre Nicu Ceausescu s-a spus ca a avut numeroase amante, insa opinia publica din vremea comunista a aflat doar numele iubitelor celebre.

Donca Mizil a fost fortata sa faca avort

Una din femeile pe care Nicu le-a iubit a fost Donca Mizil, fiica ideologului partidului comunist, Paul Niculescu-

Mizil, sora lui Serghei Mizil.

Intr-un interviu acordat revistei Historia, Emilia Marinela Macovescu, sotia fostului ministru de externe George Macovescu, povesteste cum Elena a intervenit brutal in relatia pe care Nicusor a avut-o, timp de 10 ani, cu Donca. Aceasta avea 16 ani cand a fost luata de pe strada fortat si dusa la un spital unde a fost chiuretata, insarcinata fiind cu Nicu Ceausescu.

Janina Matei, o pasiune trecatoare

Serghei Mizil a povestit ca, dupa dezamagirea primei iubiri interzise, Nicu Ceausescu devenise irascibil, chiar violent.

La mare, Nicu Ceauseascu a cunoscut-o pe Janina Matei, una dintre cele mai frumoase cantarete ale anilor 1980. ”Printisorul” venea s-o vada la barul Melody. Povestea lor de dragoste a fost de notorietate. Insa, sotii Ceausescu nu au agreat relatia fiului lor cu cantareata si i-a despartit. Artista a parasit Romania si s-a stabilit in Italia, dar a renuntat la cariera artistica.
Nadia Comaneci, iubire sau o mare prietenie?

In jurul relatiei dintre Nadia Comaneci si Nicu Ceausescu s-au tesut multe legende, atat in presa din tara, cat si in ziarele din strainatate. S-a vorbit despre o iubire desavarsita. Nicu Ceausescu s-a dat peste cap pentru ca Nadia sa fie rasplatita pentru meritele ei sportive cu o masina si o casa. Nadia a negat insa ca ar fi avut o relatie cu mezinul familei Ceausescu.

Daniela Vladescu, ultima iubire a lui Nicu Ceausescu

Soprana Daniela Vladescu a fost ultima femeie din viata lui Nicu Ceausescu, cea alaturi de care fiul dictatorului spera sa imbatranesca. Cei doi s-au cunoscut pe cand se aflau in delegatie la Festivalul Tineretului de la Moscova.

”A fost o poveste frumoasa. Cel putin din partea mea, a fost una sincera, pe tot parcursul celor patru ani cat a durat. Aceiasi patru ani in care mi s-a interzis accesul la Televiziune, la toate teatrele de opera din tara, unde colaborasem ani la rand. Dar eu chiar m-am indragostit! De un om care avea si o parte extraordinar de buna, parte de care ma indragostisem si care chiar merita dragostea mea. Iar partea lui rea m-a facut sa sufar tot timpul”, a declarat la un moment dat Daniela Vladescu intr-un interviu mai vechi. Soprana si-a parasit iubitul in timpul detentiei si a refuzat sa participe la inmormantarea acestuia, motivand ca ”e mai bine asa”.

Poliana Cristescu, sotia impusa de Elena Ceausescu

Singura sotie a lui Nicu Ceausescu a fost ambitioasa Poliana Cristescu, fosta sefa a Consiliului National al Pionierilor.

Au fost casatoriti un an si jumatate, intre 1983 si 1985, dar marianjul nu s-a consumat. Dupa divort, Poliana a continuat sa aiba o relatie apropiata cu Elena Ceausescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img