joi, 18 aprilie, 2024

Ce nu e indicat sa facem dupa ce o relatie esueaza

Distribuie:

Publicat:

unt putini oameni care pot spune ca nu au avut parte de prea multe despartiri si si-au gasit iubirea vietii lor inca din perioada liceului. Tehnologia din zilele noastre complica si mai tare situatia, oferindu-ne prea multe cai de comunicare cu ajutorul carora putem face, mult mai usor, greseli ireparabile. Atunci cand stii ca relatia a luat sfarsit si nu mai poti sau nu mai doresti sa faci nimic pentru a repara situatia, este bine sa pastrezi distanta fata de fostul partener, cel putin la inceput. Diva Hair iti prezinta sugestii pentru a putea trece cat mai usor peste o despartire si pentru a evita situatiile neplacute ce pot urma dupa aceasta.

Nu-l contacta de fiecare data cand te gandesti la el. Nu este nicio problema daca te gandesti la persoana de care tocmai te-ai despartit la fiecare 5 minute. Aceste lucru este normal, avand in vedere ca la orice colt vei intalni lucruri care iti aduc aminte de el. Sa nu-l suni sa-i spui ca si-a uitat un tricou la tine si ca voiai sa vezi daca are nevoie de acesta. Sa nu-i dai mesaj spunandu-i ca la radio au pus piesa pe care ati dansat voi prima oara si ti-a adus aminte de el. Tot ce trebuie sa faci in aceste momente e sa nu-l contactezi. Trebuie sa intelegi ca, daca veti continua sa vorbiti in fiecare zi, va fi practic imposibil sa treci de aceasta despartire si sa iti continui viata. La inceput inca depindeti unul de celalalt si iti va fi greu sa te abtii, dar vei vedea ca situatia va fi din ce in ce mai buna.

Nu incerca sa ramaneti „doar prieteni" inca de la inceput. Este de preferat sa ramai prietena cu fostul iubit, indiferent de motivul despartirii. Acest lucru trebuie facut mai tarziu si nu imediat dupa ce ati pus capat relatiei. Nu poti trece foarte usor de la dragoste la prietenie. Vindeca-ti intai ranile sau lasa-l pe el sa faca asta (daca tu ai fost cea care a pus capat relatiei) si abia apoi, dupa ce va vedeti cu alti ochi puteti sa incercati sa fiti doar prieteni.

Nu ii returna si nu ii cere inapoi cadourile. Ca tot veni vorba de lucrurile care iti aduc aminte de el, este idicat sa nu incepi sa returnezi cadourile primite. Acest lucru il va face sa creada ca sentimentele manifestate de-a lungul relatiei nu au fost sincere. Sfatul nostru este sa strangi tot ce-ti aminteste de el si sa pui toate lucrurile intr-o cutie in debara. Sa nu fii prea stricta in alegeri. Sa nu exagerezi. Daca a stat de mai multe ori pe fotoliul de langa fereastra, asta nu inseamna ca iti trebuie un nou fotoliu.

La fel poti face si cu fotografiile cu voi doi in format digital, de pe calculator. Sunt sigura ca nu vrei sa le stergi. Cu siguranta ai amintiri cu el pe care nu vrei sa le uiti in totalitate. De exemplu, poate ati vizitat impreuna locuri pe care nu le vei revedea prea curand. Aduna-le pe un CD, DVD si rasfoieste-le dupa ce consideri ca ai trecut peste aceasta relatie. Atat continutul cutiei din debara, cat si pozele pastrate vor fi ca o placuta „capsula a timpului". Pana la urma, indiferent cat ati fost impreuna, a fost o parte din viata ta.

Nu iti schimba imediat coafura. Dupa o despartire simtim nevoia sa schimbam ceva la noi. Femeile au obiceiul sa fuga la un salon si sa-si schimbe complet look-ul. Nu este tot timpul cea mai buna alegere. E posibil ca, pe motiv de stres, sa faci decizii neinspirate, iar un par tuns  prea scurt nu va face decat sa-ti aminteasca de starea de dupa despartire, de fiecare data cand te vei uita in oglinda.

Nu rupe orice legatura cu el in mediul online. Au trecut cateva zile de la despartire, iar voi sunteti inca impreuna in ochii prietenilor de pe Facebook. Desi nu pare un lucru lipsit de importanta, despartirea voastra nu trebuie transformata intr-o stire pentru altii. Nu cred ca vrei sa aduni „like"-uri la o schimbare de genul asta sau sa dezbati public situatia. Poti sa schimbi statusul relatiei si apoi sa stergi activitatea de pe profilul tau, astfel incat sa nu mai apara pe „wall", sau poti sa setezi optiunea „only me", astfel vei vedea doar tu statusul si il vei putea modifica, evitand „news feed"-ul celorlalti. Este recomandat sa nu-l stergi din lista de prieteni de pe Facebook si din lista de contacte. Nu vrei sa rupi orice posibilitate de a-l contacta in viitor. In schimb, ai posibilitatea de a ascunde activitatea lui de pe Facebook sau „user"-ul din lista de Yahoo Messenger. 

Nu sari imediat in bratele altui barbat. In primul rand, nu este indicat sa te implici emotional intr-o alta relatie, avand in vedere ca inca nu ai trecut peste aceasta si poate inca mai ai sentimente pentru fostul iubit. Apoi, mai este si alta problema: poate tu ai trecut mai usor peste aceasta relatie, insa el inca mai sufera si spera sa va impacati. Sau poate e invers.  Cat trebuie sa astepti dupa ce de desparti de cineva? Exista tot felul de teorii care ne calculeaza la cat timp ar fi bine sa incepem o relatie cu altcineva in functie de durata relatiei. Nu urma reguli fara sens, momentul potrivit este cel ales de tine. Gandeste-te ca nici tu nu ai vrea sa-l vezi pe el cu alta fata la doua zile dupa ce v-ati despartit.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img