vineri, 29 martie, 2024

Ce nu trebuie sa faci cand vine vorba despre make-up

Distribuie:

Publicat:

Le-ai vazut pe strada, in club, la magazinul din colt, la serviciu…Sunt peste tot! Femeile care nu respecta niciun fel de criteriu atunci cand aleg ce tip de make-up sa-si aplice, femeile pentru care orice se numeste fard este bun, orice are textura unui ruj este potrivit. Cred ca si tu ai fost la fel de revoltata ca si mine. Cum se poate asa ceva? Cum sa iesi din casa cu astfel de crime impotriva esteticului? Pentru ca TIE, diva care citeste saptamanal aceste articole, nu trebuie sa ti se intample niciodata astfel de nenorociri, ti-am pregatit cateva sfaturi in materie de ce se poate si nu se poate alege in materie de machiaj.

Muuuuult prea mult fard de obraz – blush-ul se presupune ca trebuie sa arate ca si cum abia a fost aplicat, cu varful degetelor, discret si dragut. Trebuie sa-ti lumineze un pic conturul fetei, sa-ti puna in evidenta obrajii. Care este cea mai buna nuanta de blush? Nu, nu e fucsia. E ori roz deschis ori portocaliul acela satinat, de piersica. In niciun caz roz inchis, sau rosu! Cauta ceva cu o discreta stralucire, care te va face sa arati tanara si proaspata la orice varsta. J. Lo si Lara Flynn Boyle nu pleca niciodata de acasa fara el. Inca un lucru! Ai grija unde-l aplici. Zambeste, aplica fardul pe obraji. Gata. Nu te intinde pe toata fata! Nu este estetic.

Fardul de ochi din moda anilor 60’ – cred ca stii si tu la ce fel de nuante ma refer. Acel albastru intens, de parca ar fi o nuanta iesita de pe paleta de acuarele, acel rosu aprins, sau roz bonbon a la Madonna in vremurile ei „virginale”. Alegerile astea nepotrivite se intampla in general pentru ca oamenii in ziua de astazi fac complimente fara numar. Daca ti se zice „vai, dar ce bine iti sta machiata asa (desi altul este crudul adevar)”, uiti sa mai iei in considerare si alti factori si te machiazi la fel chiar si 3 zile la rand. Un lucru pe care nu trebuie sa-l uitam niciodata: un look reusit este un look unde toate elementele se potrivesc, unde nuanta machiajului se potriveste cu imbracamintea si cu tenul tau. Trebuie sa stralucesti toata, nu numai fardul pe care il ai aplicat din belsug pe pleoape. Mult nu inseamna si bun.

Arati putin obosita.Te simti bine? – Cred ca toate am trecut prin asta macar o data. Cand lumea te intreaba daca esti obosita si tu nu esti, atunci probabil ca machiajul este de vina. Alegeri incorecte in ceea ce priveste culoarea fardurilor pot intradevar sa-ti faca pielea sa arate obosita. Un blush roz fara niciun pic de stralucire, un lipstick intr-o nuanta inchisa, un fard cenusiu si plat- pana si fondul de ten va aparea inchis la culoare si obositor. Atata gri poate sa te faca sa pari obosita, aducand in prim plan cenusiul tenului tau. Vestea buna! Nu ai nevoie de un tratament facial. Ai nevoie de o alta culoare. 

Exces in ceea ce priveste creionarea buzelor – mai tii minte? Cand eram pe bancile scolii si ne furisam la baie sa ne conturam buzele cu creioane furate din poseta mamei? Ni se parea ca suntem atat de cool si de frumoase. Ei bine, acum lucrurile s-au schimbat putin. Daca iti supracreionezi buzele, nu vei reusi sa le faci sa arate mai mari si mai pline. Dimpotriva! Risti sa arati ca un clown. Culoarea si stralucirea sunt cele care conteaza in alegerea unui creion de buze.Incepe cu o nuanta usoara, o nuanta care sa se apropie foarte mult de nuanta buzelor tale. Inca un lucru! Nu depasi linia buzelor tale. Nu asa le faci sa arate mai mari. Aplica un lipstick stralucitor si vei vedea ca vor arata mult mai pline.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img