joi, 18 aprilie, 2024

Ce planuieste sa isi construiasca RUSIA

Distribuie:

Publicat:

Rusia elaboreaza proiectul unui nou portavion care sa fie dotat cu un modul energetic nuclear si care sa depaseasca navele franceze Mistral, potrivit agentiei de presa RIA Novosti, care citeaza International Business Times si declaratia secretarului de presa al Corporatiei pentru Constructii Navale, informeaza marti Unian. scrie agerpres.ro

 Publicatia subliniaza ca inca inainte de rezilierea contractului cu Franta, Rusia si-a facut publice planurile privind constructia de nave militare proprii, care ar depasi, in ceea ce priveste caracteristicile lor, navele franceze Mistral.

Potrivit secretarului de presa al Corporatiei pentru Constructii Navale, proiectul viitorului portavion rus se afla in stadiul de elaborare.

Serghei Vlasov, directorul general al biroului de proiectare Nevski, care se ocupa de proiectarea portavioanelor, este de parere ca proiectul navei militare poate fi realizat in doua variante. Cea mai buna dintre ele presupune dotarea cu un modul energetic nuclear, ceea ce i-ar permite navei sa primeasca la bord aproape 70 de aparate de zbor. Fara dotarea navei cu un modul nuclear, portavionul ar putea duce doar 55 de aparate de zbor.

Dupa cum conchide International Business Times, constructia de noi nave militare va putea fi finalizata nu mai devreme de anul 2030.

AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img