vineri, 29 martie, 2024

Ce probleme de sanatate anunta o durere la mana stanga

Distribuie:

Publicat:

In spatele unei dureri bratului stanga se pot ascune numeroase afectiuni, de la probleme ale inimii pana la mici incalecari ale venelor sau intinderi musculare. Desi nu este neaparat usor sa pui un diagnsotic  care sa diferentieze clar daca durerea bratului stang semnaleaza o afectiune minora sau o problema serioasa a inimii, exista cateva indicii care te pot ajuta sa stii care ar putea fi problema ta. Durerea in piept insotita de durerea bratului stang poate fi un semn destul de clar ca esti amenintata de un infarct sau ca ai alte afectiuni cardiace de care nu stiai. Daca durerea persista, se intinde pe mai multe zile, creste in intensitate si este insotita de respiratie dificila, neregulata, palpitatii, ameteala, slabiciune a intregului corp si transpiratie neobisnuita, atunci ar trebui sa mergi direct la medic!

Totodata, un semn distinctiv si extraordinar de util in cazul unei afectiuni a inimii este durerea bratului la o simpla atingere. Daca disconfortul este extern, adica mana devine foarte sensibila la atingere, cel mai probabil este vorba despre o problema cardiaca. Cel mai adesea, atacurile de cord  apar intre 4 si 10 dimineata, cand cantitatea  de adrenalina creste uluitor si  poate contribui la ruptura placii de aterom si  la formarea cheagurilor de sange, provocand infarctul.  Asadar, daca observi ca te confrunti cu durerea de brat strang in acest interval, ia in calcul faptul ca ai putea avea probleme cu inima si mergi la un cardiolog. 

Daca durerea din brat se agraveaza la efort sau atunci cand misti gatul, poate fi vorba de inflamarea unui nerv, iar o scurta perioada de repaus te poate ajuta sa scapi de problema. Cand durerea de brat stang este insotita si de durere in umar sau se activeaza mai ales la miscare, poate fi vorba de o intindere cauzata de ridicarea unor greutati sau presarea muschiului, dupa ce ai stat, inconstient, intr-o pozitie nepotrivita. Aceasta problema apare mai ales dupa ce presezi bratul in somn. Debutul brusc al durerii bratului stang , insotit de  roseata pielii, caldura si tumefactia cotului ar putea semnala fie poliartrita reumatoida, fie guta sau bursita.

Daca acestor simptome li se adauga stari de voma si slabiciune, te poti gandi la o inflamatie a oaselor sau o artrita infectioasa. Oricum ar fi, nu doar problemele cardiace ar trebui sa te trimita la medic, ci si astfel de inflamatii care se pot extinde si agrava, conducand chiar si la amputarea bratului.

Fara a exagera, orice durere care persista, mai ales daca apare fara un motiv aparent, ar trebui sa ne trimita la medic. Doar atunci poti diferentia cu certitudine o afectiune banala de o problema cu potential grav.

sursa: divahair.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img