sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ce reguli de baza trebuie sa respecti ca invitat la nunta, dar si de ce aspecte trebuie sa tina cont mirii!

Distribuie:

Publicat:

Sambata avem placerea sa mergem la prima nunta din acest an, weekend, luna si abia asteptam, dar majoritatea persoanelor uita sa respecte niste principii nescrise in calitate de invitati la o nunta. De asemenea, si viitorii miri ar trebui sa tina cont de anumite aspecte cand vine vorba de oamenii care le vor fi aproape in ziua cea mare.Iata care sunt acestea: 

 1. Niciodata, dar niciodata nu mergi imbracata la o nunta in rochie alba, aurie, argintie, culori deschis ( exceptia e pentru fetitele care vor sa arate ca o mireasa). Oricat de frumoasa este rochia, nu faceti asta. Mai bine imprumutati o rochie. Mireasa are nevoie sa se simta unica si speciala in rochia ei frumoasa si deschisa la culoare, chiar nu are nevoie ca fotografii sa o confunde cu una dintre invitate.
 
2.Tine-te de promisiune ca invitat
 Stiu cat de frustrant este sa nu vina invitatii seara, desi la nunti in general mai lipsesc 2-3 persoane, cred ca ar fi ajutat mai mult sa fie sinceri si sa anunte ca nu ajung. Tine-te de promisiune, nu promite prezenta ta daca ai alte lucruri in plan. Mirii sunt extrem de stresati cu organizarea si in ziua cea mare, chiar nu au nevoie de surprize neplacute. Anunta din timp ca nu ajungi si promite ca te vei revansa.

 3.Nu intarzia
Nunta este un moment programat din timp, iar invitatiile sunt martore. Incercati sa nu intarziati prea mult la eveniment. Niciunul dintre miri nu merita sa stea la usa sa astepte un invitat intarziat. In plus, in timpul nuntii mirii trebuie sa se distreze, sa se bucure de moment si nu sa se plimbe pe la usi.

Daca sunteti apropiati cu atat mai mult nu intarziati. Mirii au nevoie sa se simta speciali si prietenii ar trebui sa se asigure ca fac asta in ziua cea mare. Nu este cu nimic mai dezamagitor, ca prietenii apropiati sa fie asteptati de miri.

 4.Nu exagera!
Fie ca esti femeie sau barbat, incearca sa mentii mereu un echilibru. Fie ca vorbim de bautura, mancare, haine, machiaj etc. Invitatii trebuie sa tina cont ca vin sa se bucure de un eveniment special pentru miri si nu sa se puna ei in evidenta prea mult. Alege sa fii altruist si respecta-i pe cei din jur. 

 5.Plicul!
Bine ca nu se mai poarta strigatul darului! Cu siguranata au fost oameni la o astfel de nunta fost si a fost destul de ciudat, dar ciudat este si acum cand inca mai sunt oameni care inca ii intreba pe altii: Auzi, dar tu cat dai? . In pincipiu, majoritatea persoanelor vin cu banii de acasa si chiar ofera bani in plus atunci cand observa ca mirii s-au straduit sa ofere invitatiilor anumite atentii ( care mereu sunt scumpe). Cand dai bani la o nunta, trebuie sa stii ca nu dai doar pentru mancare, ci si pentru tot ce tine de organizare.  Evita sa ramai cu mentalitatea: daca ei au dat la mine atat si eu dau tot atat.

 6.Rudele
Ca si in cazul invitatilor si a prietenilor si rudele ar trebui sa tina cont ca in ziua cea mare mirii sunt cei mai importanti. Niciun mire sau mireasa nu vrea sa asiste la frustrarile unei soacre sau matusi suparate ca nu-i sta bine parul sau ca nu a fost prea mult bagata in seama. Rudele trebuie sa tina cont ca pe vremuri nunta era organizata altfel, in special de parinti si nu exista atata presiune pe miri ca acum.  Mirii au nevoie de suport moral inainte – in timpul nuntii si dupa.  Evita sa transmiti idei negative si profita de eveniment sa te distrezi. 

Cu cat afla mai repede de data nuntii, cu atat se evita anumite neplaceri. Nimeni nu vrea sa afle cu 2 luni inainte, eventual de pe Facebook, ca are o nunta in capatul celalalt al tarii. In plus, confirmarile se pot face mai repede si organizarea poate fi mai eficienta.

 7. Socializeaza cu invitatii
Desi nu prea sunt ok cu aceasta treaba, mirii trebuie sa vorbeasca, sa danseze, sa faca poze cu invitatii. Nu trebuie sa stai pe afara, la masa sau sa astepti ca invitatii sa vina sa te roage pentru o poza, care apropo, dupa nunta merita sa le-o oferi. Daca ai multi invitati, poti sa vorbesti cu parintii sa faca asta pentru tine, care apropo – again, se vor simti importanti si poate o sa scapi de dramele lor de dupa nunta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img