joi, 25 aprilie, 2024

Ce s-a intamplat cu 10000 de persoane care au mancat cate 18 oua pe zi

Distribuie:

Publicat:

Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutritie sustine ca teoria potrivit careia alimentele grase sunt periculoase si ne pot îmbolnavi este falsa. De fapt, cele de care trebuie sa ne ferim nu sunt grasimile de origine animala, ci zaharurile si carbohidratii, inamicii principali ai obezitatii si ai aparitiei bolilor cardio-vasculare. Mencinicopschi a vorbit si despre consumul de oua, o problema intens dezbatuta privind alimentatia. Se spune ca este interzis sa mananci mai multe de 2-3 oua pe saptamana. 

Potrivit nutritionistului, adevarata stiinta a nutritiei arata ca mesele noastre trebuie sa fie foarte bogate în grasimi de origine animala. Este o dieta care astazi se cunoaste sub denumirea de dieta ketogenica. Adica, în care grasimile ar trebui sa fie de peste 50% din alimentele pe care le consumam. Dintre grasimile vegetale sunt recomandate, uleiul de masline extravirgin, dar neaparat presat la rece, precum si uleiul de cocos, care are niste acizi grasi buni.

La micul dejun, de exemplu, cel mai indicat a se manca sunt ouale, desi acestea sunt cumva intrate în dizgratie. Sunt foarte multi care spun sa nu se consume mai mult de un ou sau doua pe saptamana. Parerea mea este ca se pot manca si cinci oua pe zi. E adevarat în prima parte a zilei si pregatite sanatos adica fierte sau prajite în grasime de porc sau în unt cu 99,7% grasime.

S-au facut cercetari în Statele Unite în care un grup de voluntari de 10.000 de oameni au primit în fiecare zi 18 oua, iar dupa o jumatate de an nu au avut nicio problema. Ficatul gras si colesterolul alimentar nu au nicio legatura cu boala cardiovasculara si cu boala cerebovasculara. Problema sunt carbohidratii care în ficat se transforma în trigliceride si fac ficatul gras.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img