vineri, 29 martie, 2024

Ce sa faci cand ai gatul intepenit: Trucul cu prosopul iti ia durerea in 10 secunde

Distribuie:

Publicat:

O durere de gat iti strica toata ziua, fiindca iti limiteaza mult miscarile obisnuite pe care le faceai. Nu poti sa misti normal capul, umarul sau bratele fiindca imediat simti durerea. Unii se trezesc cu gatul intepenit, altii resimt durerea in timpul zilei, din cauza unei posturi nepotrivite la birou sau a unei miscari bruste. 

Tolerarea acestei dureri nu este o solutie, dimpotriva, aceasta se acutizeaza si disconfortul resimtit se intensifica. De obicei, durerea dispare dupa cateva zile, dar probleme cronice genereaza tot mai multe episoade dureroase si necesita interventie medicala de specialitate. Daca insa durerea de gat este generata de o pozitie tensionata in timpul somnului sau de la prea multe ore petrecute la birou, exista o solutie simpla si eficienta. Ai nevoie doar de un prosop.

Exista multe exercitii pe care le poti face cu un prosop pentru a-ti relaxa gatul si pentru a-i reda elasticitatea. Pune-l la ceafa, tinandu-l cu ambele maini de cele doua capete si incearca sa ridici fruntea tragand usor prosopul spre ceafa. Apoi foloseste prosopul ca pe o parghie, tragand usor de un capat, apoi de celalalt, alternativ, astfel incat capul sa se miste cand intr-o parte, cand in cealalta. 

Lucreaza cu rabdare si pana la limita la care resimti durerea. Tensiunea miscarilor trebuie sa fie preluata in totalitate de brate si de prosopul in care se sprijina capul. Daca simti vreo durere, trebuie sa te opresti si sa incerci alte miscari. In mod normal, gatul se va relaxa si orice durere se va estompa sau va disparea. Evident, poti folosi prosopul pentru a incerca orice combinatie de miscari crezi ca iti sporeste mobilitatea. Te poti inspira si din exercitiul prezentat in acest tutorial video de doi fizioterapeuti americani.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img