joi, 18 aprilie, 2024

Ce sa faci daca ai mancat prea multa sare?

Distribuie:

Publicat:

Chiar daca nu mananci exagerat de multa sare, aceasta poate avea un impact negativ asupra sanatatii tale. De-a lungul timpului, rinichii au probleme cu excesul de sodiu, asa ca organismul tau retine apa pentru a-l dilua, de aceea s-ar putea sa te simti rau. Acest proces creste nivelul fluidului din jurul celulelor si volumul de sange din organism. Cresterea volumului de sange se traduce printr-o functionare mai greoaie a inimii, care poate duce la hipertensiune arteriala, infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale.

Lucruri pe care sa le faci daca ai mancat prea multa sare

Supradoza de sare poate aparea foarte usor atunci cand consumi alimente procesate sau mananci la restaurant, mai ales daca ai o sensibilitate la sare. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa-ti asculti corpul. Iata cele mai multe modalitati prin care iti poti ajuta corpul sa isi revina dupa ce ai mancat prea multa sare!

Bea multa apa

Consumul ridicat de apa ajuta la spalarea sodiului din rinichi, mentinerea hidratarii corpului si, de asemenea, reducerea umflarii corpului.

Urca pe banda de alergat

Exercitiile fizice te vor ajuta sa scapi de sodiu prin transpiratie. Din nou, trebuie sa te asiguri ca te hidratezi in mod corespunzator.

Mananca o banana

Potasiul ajuta la contracararea sodiului. Alimentele cum sunt bananele, fasolea alba, legumele cu frunze verzi si cartofii reprezinta surse excelente de potasiu. Consumul alimentelor bogate in potasiu este bun deoarece acestea au, de obicei, o cantitate scazuta de sodiu. Cu toate acestea, persoanele cu afectiuni renale ar trebui sa monitorizeze aportul de potasiu si sa discute cu medicul lor.

Vorbeste cu doctorul tau

Anumiti oameni sunt expusi unui risc mai mare de a fi sensibili la sare, inclusiv cei de peste 51 de ani si cei cu afectiuni cardiovasculare sau hipertensiune arteriala. Daca esti ingrijorat de aportul de sare sau crezi ca ai putea fi sensibil la sare, iti poti suna medicul.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img