joi, 28 martie, 2024

Ce saptamani de cosmar a avut Gheorghe Turda!

Distribuie:

Publicat:

Gheorghe Turda a trecut pe langa moarte, atunci cand a fost diagnosticat cu o boala crunta. Interpretul de muzica populara a fost operat de cancer si a invins boala, iar iubita lui, Nicoleta Voicu, l-a ingrijit cu multa dragoste. Iata ce ne-a povestit aceasta despre boala artistului.

Gheorghe Turda (70 ani) a trecut prin clipe grele in vara acestui an, cand un medic i-a dat diagnosticul crunt: cancer de piele. Iubita artistului, Nicoleta Voicu (48 ani), ne-a dezvaluit cum a reactionat cand a aflat ca Gheorghe Turda are cancer si cum l-a ingrijit pe acesta. Artistul a trecut de mai multe ori pe la medicul dermatolog, el mai avand o problema de acest gen, tot in zona fetei, in urma cu trei ani. Iubita lui a vrut sa mascheze ingrijorarea si panica atunci cand a aflat ca interpretul de muzica populara Gheorghe Turda a primit diagnosticul.

”Cine a spus ca da viata atat cat poti duce, bine a zis. Cand am ajuns langa el si d-na dr. Leventer eram in picioare, dar sufleteste nu stiu ce m-a impiedicat sa nu ma prabusesc. Era un fel de anestezie care imi paralizase orice parte sensibila si ma facea constienta de ceea ce aveam de facut. Sapte saptamani si o responsabilitate pe viata si moarte. Nu aveam in maini viata unui om bolnav de o boala oarecare, era un «carcinom», o recidiva. Ulterior, am aflat ca in urma cu 3 ani fusese o situatie similara la nivelul fetei. Am reusit sa ma linistesc putin abia dupa doua saptamani, la primul control, postoperator, cand mi-a confirmat medicul ca e foarte bine ce am facut. Dupa alte 3 saptamani, doamna doctor  a spus: “eu am facut tot ce tine de mine, dar restul este meritul ei”, si a aratat spre mine. “Am simtit un fel de eliberare si de mandrie ca aprecierile veneau din partea unui medic exceptional. Acum e bine. Totul este recuperat aproape in totalitate. Si da, de multe ori ma gandesc ca nimic din ce se intampla nu este intamplator”, ne-a dezvaluit iubita lui Gheorghe Turda, interpreta Nicoleta Voicu.

Pentru interpret, vestile proaste au cazut ca un trasnet. A observat un neg mic la perciuni si s-a prezentat la doctor. „Un neg cat un bob de piper din zona perciunelui m-a deranjat si, atunci cand bubita s-a spart, m-am speriat. In acel moment m-am programat la un consult si am venit la doamna doctor Mihaela Leventer, care a zis ca e nevoie sa fac o operatie. 99 la suta sunt vindecat. Ce a fost important e ca am depistat din timp problema si am apelat la un medic specialist. Deci, este importanta preventia pentru oricare dintre noi”, a marturisit, pentru Click!, Gheorghe Turda.

Insa, din fericire, a depasit aceasta problema, mai ales ca iubita i-a fost alaturi.  “E adevarat ca am trecut printr-o perioada foarte grea in ultimul timp. Am simtit cum imi fuge pamantul de sub picioare in momentul in care am auzit cuvantul carcinom. Am simtit in prima faza un nod in gat, apoi incercam sa maschez ingrijorarea. Apoi a urmat ziua operatiei, lunga zi si traumatizanta. Cand rezultatul biopsiei a fost favorabil, abia atunci am putut rasufla usurati. Postoperator, timp de 7 saptamani, sanatatea lui a fost in mainile mele. La primul control m-a chemat doamna doctor sa imi arate ce am de facut”, ne-a declarat iubita lui Turda, Nicoleta Voicu. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img