vineri, 19 aprilie, 2024

Ce se intampla daca nu-ti setezi telefonul in Modul Avion atunci cand urci la bord

Distribuie:

Publicat:

De fiecare data cand calatoresti cu avionul, echipajul de la bord iti cere sa pui orice dispozitiv electronic in Modul Avion.
Teoretic, aceasta cerinta apare pentru ca radiatia pe care o evite un telefon sau un laptop ar putea sa interfereze cu sistemul de navigatie al avionului.

Acest lucru nu este adevarat, scrie publicatia The Independent, pentru ca, din fericire, radiatia nu este suficient de puternica pentru a putea afecta sistemul de navigatie.

Totusi, daca nu setezi aparatele pe Modul Avion in timpul zborului, pilotii pot avea neplaceri. Iata despre ce este vorba de fapt.

Un pilot a explicat pe forumul Quora care este unul dintre cele mai frecvente incidente din timpul zborului, provocate de telefoanele mobile.

Spre exemplu, daca un telefon mobil care nu este pus pe Modul Avion se afla aproape de cabina pilotilor, acestia ar putea sa auda un zgomot deranjant care vine prin sistemul audio al aeronavei, adica prin casti.

Este ca un bazait si cu siguranta ii va deranja pe piloti. Pericolul poate sa apara daca avionul are deja probleme sau daca pilotii trebuie sa comunice cu turnul de control, iar comunicarea lor este perturbata de acest sunet.

Desigur, asta nu se intampla de fiecare data, dar problema apare cam in 3% din cazurile in care telefoanele mobile nu sunt puse in Modul Avion.

Pare un procent nesemnificativ, dar daca, totusi, chiar atunci apare o situatie de urgenta, iar pilotul este distras de acel bazait enervant? Iata de ce expertii ne recomanda sa respectam totusi recomandarile echipajului de bord, de fiecare data cand urcam in avion.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img