marți, 19 martie, 2024

Ce spune Liviu Dragnea despre faptul ca, in urma maririi salariilor, unele primarii au ramas fara bani

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Camerei DeputatilorLiviu Dragnea, liderul PSD, a declarat, miercuri, ca primariile sunt autonome si hotarasc atat banii alocati pentru salarii, cat si pentru dezvoltare, dupa ce a fost intrebat de jurnalisti daca s-a facut o analiza de impact pe Legeasalarizarii si despre faptul ca mai multe primarii nu mai au bani pentru salarii. 


“Nu am auzit de asta. Orice primarie este autonoma, are libertatea prin hotararile Consiliului local sa aprobe atat statul de functii, organigrama, cat si bugetul. Ei hotarasc cati bani aloca pentru salarii si cati bani aloca pentru dezvoltare. Au aceasta autonomie pe care au cerut-o, si in mod corect au cerut-o, pentru ca este un principiu european, dar in acelasi timp au si responsabilitatea deciziilor pe care le iau”, a afirmat Liviu Dragnea la Carei, informeaza agerpres.ro.  Dragnea a fost intrebat si  cum explica faptul ca un camin de batrani din localitatea Talpa (judetul Teleorman) nu mai are bani de salarii. “Caminul de batrani din Talpa, Teleorman, v-a zis primarul asta ?”, a intrebat liderul PSD. 

Ziaristii i-au spus ca la aceasta institutie salariile nu au fost platite de cinci luni, iar Dragnea a afirmat ca nu mai stie care e situatia acolo, adaugand ca Primaria din Talpa era obligata, de la un moment dat, sa asigure fondurile pentru sustinerea caminului de batrani. 

“Eu nu mai stiu ce e in Talpa, Teleorman, stiu doar ca am contribuit sa se infiinteze acel camin de batrani, discutand la acea vreme si cu primarul si cu consilierii locali ca Consiliul judetean va putea sprijini un numar de ani, va putea cofinanta acea functionare, numai ca la un moment dat trebuie sa aiba din veniturile proprii sustinerea pentru acel camin de batrani. Daca imi dati date exacte, va raspund si mai exact”, a spus Dragnea.  Presedintele Camerei Deputatilor a participat miercuri, alaturi de premierul Mihai Tudose si ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, la manifestarile de la Ansamblul Monumental “Glorie Ostasului Roman” din Carei, judetul Satu Mare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img