sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Ce spune Mihai Tudose despre cresterea economica RECORD

Distribuie:

Publicat:

Premierul Mihai Tudose a oferit o prima reactie dupa ce Institutul National de Statistica (INS) a anuntat ca produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5,8% in primul semestru din acest an. Prim-ministrul sustine ca aceasta crestere este una solida, care confirma trendul pozitiv in care se situeaza Romania.
“Institutul National de Statistica a anuntat, astazi, ca Romania are o crestere economica de 5,9% in trimestrul II din 2017, peste cifra de 5,7% din trimestrul I din 2017. Este o crestere economica solida, care provine din marirea puternica a productiei industriale cu 8% si din servicii. O contributie insemnata vine si din sectoarele cu valoare adaugata medie si mare, precum high tech.

Mai mult, in primele sapte luni ale acestui an, nivelul mediu al increderii in economie a fost de 105,1 puncte, in crestere semnificativa fata de 103,2 puncte, in perioada corespunzatoare din anul 2016. Sunt rezultate bune, care confirma ca Romania se afla pe un trend pozitiv, pe care vrem sa-l mentinem.”, a scris premierul Mihai Tudose pe pagina sa de Facebook.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img