vineri, 26 aprilie, 2024

Ce spune Presedintele CCR despre scandalul momentului! Este o stare de insecuritate. Un decret de revocare va fi atacat!

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, a reactionat extrem de dur dupa ce judecatorul Petre Lazaroiu a povestit cum intr-o intalnire privata la initiativa consilierului prezidential Simina Tanasescu i s-a adus la cunostinta ca un decret prezidential de revocare a sa este iminent.

”Daca vad decretul il voi putea comenta. Nu cred ca cineva se poate gandi la asa ceva. Un judecator constitutional poate fi revocat doar in doua mari cazuri: 1. Daca a savarsit o fapta penala si atunci aici avem text de lege sau daca a savarsit diferite fapte disciplinare si atunci doar plenul Curtii Constitutionale poate decide”, a spus presedintele Curtii Constitutionale

”Daca vad decretul il voi putea comenta. Nu cred ca cineva se poate gandi la asa ceva. Un judecator constitutional poate fi revocat doar in doua mari cazuri: 1. Daca a savarsit o fapta penala si atunci aici avem text de lege sau daca a savarsit diferite fapte disciplinare si atunci doar plenul Curtii Constitutionale poate decide”, a spus presedintele Curtii Constitutionale. Intrebat daca judecatorul Petre Lazaroiu i-a relatat intrevederea cu consilierul prezidential si mai ales ce a continut aceasta intalnire, presedintele CCR a spus ca ”Da, mi-a spus domnul Lazaroiu! Nu comentez intalnirea. O respect pe doamna Tanpsescu si nu stiu ce resorturi au determinat-o”

Despre starea creata asupra judecatorilor constitutionali  si situatia de fata, presedintele CCR a spus ca simt o anumita stare de insecuritate pentru ca se pot astepta ”la orice”:
”O anumita presiune simtim si ne putem imagina orice, repet ORICE. Legal si constitutional nu se poate da un decret de revocare a domnului judecator. El a avut un rest de mandat si apoi restul si la acea vreme nimeni nu a contestat. Legal si constitutional mandatul sau este absolut in regula. Daca se va emite un decret de revocare el va fi atacat in conditiile legii. Se creaza insa o mare stare de disconfort, insecuritate si mari semne de intrebare privind starea democratiei in Romania”, a spus presedintele CCR Valer Dorneanu pentru stiripesurse.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img