vineri, 29 martie, 2024

Ce spune Sorina Pintea despre faptul ca Alexandru Arsinel a primit un rinichi in ziua in care s-a inscris pe lista de asteptare

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sanatatii vrea sa stabileasca criterii clare de alocare a organelor pentru transplant, dupa ce s-a aflat ca actorul Alexandru Arsinel a primit un rinichi chiar in ziua in care s-a inscris pe lista de asteptare. Sorina Pintea promite o ancheta, chiar daca faptele au avut loc in anul 2013. 

Sorina Pintea a intervenit la Romania TV, in dezbaterea cazului lui Alexandru Arsinel, operat in aceeasi zi in care a fost introdus pe lista de asteptare, dupa cum a dezvaluit HotNews.ro. Ministrul a spus ca deja lucreaza la masuri pentru ca aceste situatii sa nu se mai repete. 

„Eu nu as dori sa combat ceea ce prezentati. Pot sa va spun ca in momentul in care nu exista criterii clare de alocare a organelor, se intampla aceste lucruri. Chiar in aceste momente sunt intr-o sedinta cu Consiliul Stiintific al Transplantului pentru a stabilii criterii ca sa nu exista dubii cu privire la modul de alocare a organelor. 

Daca s-a intamplat asta in 2013 este trist si grav, exista o ancheta pe acest caz si sper sa iasa adevarul de iveala Este 2013 si nu as vrea ca comentez, categoric nu este o situatie normala si legala”, a spus ministrul Sanatatii. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img