vineri, 19 aprilie, 2024

Ce spune Tudorel Toader despre achitarea lui Sebastian Ghita! Toti suntem egali

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat vineri, referitor la cazurile Sebastian Ghita, Puiu Popoviciu, Elena Udrea, Alina Bica, ca nu trebuie facuta o deosebire intre X si Y, toti fiind egali in fata legii si toti trebuie sa raspunda in aceleasi conditii prevazute de lege.

„Dvs ii cunoasteti pe unii, altii sunt cunoscuti de alta categorie sociala, iar eu va spuneam de fiecare data ca nu trebuie sa facem deosebire intre X si Y, intre un inculpat si altul, pentru ca, spune Constitutia, toti suntem egali in fata legii. Toti trebuie sa raspundem in aceleasi conditii prevazute de lege, dupa cum toti trebuie sa beneficieze de aceleasi garantii procedurale, pana cand se bucura de prezumtia de vinovatie. Prin urmare, fara sa spuneti un nume sau altul, toti cei aflati in ipoteza in care sunt urmariti penal, sunt condamnati in prima instanta, in care sunt condamnati definitiv, trebuiesc tratati cu aceeasi masura de garantare a prezumtiei de aparare a drepturilor si libertatilor fundamentale. Sa nu credeti ca daca cineva are un nume mai sonor datorita presei sau altul nu-l stim, daca se afla in aceeasi ipoteza, sunt supusi acelorasi exigente legale.”, a spus Toader, la sediul Ministerului Justitiei.

Fostul deputat Sebastian Ghita a fost achitat joi de ICCJ in dosarul de coruptie in care a fost trimis in judecata de DNA alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova, in cazul carora instanta a dispus, de asemenea, achitarea. Totodata, ICCJ a decis revocarea mandatului de arestare emis in lipsa la inceputul anului trecut pe numele lui Sebastian Ghita, care atunci se afla sub control judiciar in acest dosar, ridicarea sechestrului dispus de magistrati pe bunurile lui Sebastian Ghita si restituirea cautiunii de 54 milioane de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img