marți, 19 martie, 2024

Ce substante nocive se ascund in miezul de paine

Distribuie:

Publicat:

Painea este un aliment de baza nu doar în Romania, ci peste tot în lume. Unii producatori recurg însa la tot fel de tertipuri pentru ca ea sa reziste mai mult pe piata, iar ingredientele pe care le folosesc pentru conservarea ei sunt nocive pentru sanatate. Tu stii ce poate contine cu adevarat painea?

Ce poti gasi în paine
În ultimii 5 ani, importul de produse de panificatie s-a dublat în tara noastra, cu toate ca producem suficienta faina de grau încat sa hranim jumatate din Europa. De la granarul Europei, Romania a ajuns tara care exporta grau, faina de grau si chiar si paine si covrigi. Painea proaspata din comert, în special cea din export, poate sa contine elemente care distrug încet si sigur organismul.

În multe magazine se vinde paine din aluat congelat de peste 6 luni, în special asa-zisa paine toast. Specialistii în boli metabolice si nutritie spun ca acest aluat congelat contine multe E-uri periculoase pentru organism.

În paine se pot gasi emulgatori si surfactant, esteri ai sorbitolului (E491, 492, 493, 494, 495), sucrogliceride, poliglicerinesteri, esteri ai propilenglicolului, guma garruba, amidonuri modificate genetic si carboximetilceluloza.

În paine se pot gasi si acidifianti care afecteaza creierul intervenind în modificarea substantelor chimice din scoarta cerebrala. E vorba despre acidul acetic, acidul fumaric, acidul tarctruc si enzime exogene amilaze, fungice ori batceriene, lipoxigenazp si amiloglucozitaze.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img