vineri, 29 martie, 2024

Ce sunt aminoacizii?

Distribuie:

Publicat:

Aminoacizii naturali sunt compuși organici din azot, carbon, oxigen și hidrogen, care contribuie la buna funcționare a organismului, intervenind în procese vitale, cum ar fi cresterea țesuturilor, producerea energiei, susținerea funcţiei imunitare și absorbţia nutrienţilor. Pentru a funcționa corect, corpul uman are nevoie de 20 de aminoacizi naturali diferiţi. Din aceștia, doar nouă sunt considerați aminoazici esențiali: histidină, izoleucină, leucina, lizină, metionină, fenilalanină, treonină, triptofan și valină.

Aminoazicii neesențiali, dintre care 11 sunt sintetizați de către organism, nu trebuie neapărat incluși în dieta zilnică. Opt dintre acești acizi neesențiali sunt denumiți și  „condiționali”, ceea ce înseamnă că organismul uman nu este capabil să-i producă în cantitate suficientă atunci când se află în stare de stres sau în cazul unei boli.

De ce este necesar sa luăm aminoacizi

Pentru că susțin sinteza proteinelor, aminoacizii mai sunt denumiți și “cărămizile” ce pun bazele construcției proteinelor. Suplimentele pe bază de aminoazici au început să fie folosite de culturiști la începutul anilor 80. Studiile științifice au demonstrat că suplimentele cu aminoacizi esențiali contribuie la creșterea masei musculare, a puterii anaerobe, precum și a forței musculare, și ajută în același timp la scăderea țesutului adipos și la recuperarea rapidă după exerciții fizice de mare intensitate.

Aminoacizii esenţiali se găsesc într-o gamă largă de alimente (brânză, soia, carne de vită, carne de pasăre, mazăre, fasole, linte, ovăz, ouă), dar se pot lua în doze concentrate sb formă de suplimente alimentare.

Cei mai buni aminoacizi de pe piață

Aminoacizii Weider sunt suplimentele nutritive de care ai nevoie pentru creșterea masei musculare și a forței.

Spre deosebite de ceilalți aminoacizi, care sunt metabolizați în ficat, aminoacizii cu catenă ramificată (BCAA) sunt metabolizați în principal în țesutul muscular. Aceștia stimulează sinteza proteinelor, sporind și eficiența proceselor responsabile pentru realizarea acestui proces.  Datorită multiplelor efecte benefice ale aminoacizilor BCAA, aceștia au devenit extrem de populari printre culturiști.

Weider îți recomandă Premium BCAA Powder, un supliment nutritiv pentru susținerea eforturilor musculare intense. Pulberea pentru prepararea băuturii cu gust de fructe exotice conține L-leucină, L-izoleucină și L-valină.

Pentru cei ce-și doresc un supliment pe bază de aminoacizi BCAA sub formă de bautură carbogazoasă, BCAA RTD de la Weider reprezintă soluția ideală. Cu ajutorul acestei băuturi ce conține 3g BCAA, și L-Alanyl-L-Glutamin (Sustamine) vă puteți răcori, hidrata și energiza după un antrenament intens.

Un alt produs excelent marca Weider este Whey Amino capsule, un supliment alimentar pe bază de aminoacizi din zer sub formă de lanțuri peptidice. WEIDER Whey Amino Caps conțin hidrolizat de proteine din zer de înaltă calitate.

Dacă ești adeptul antrenamentelor cu greutăți, care solicită în mod special musculatura, ai nevoie de o porție de aminoacizi BCAA pre sau intra workout pentru a ajuta la recuperarea și la construcția masei musculare.

În general, aminoacizii pot fi administrați atât înainte cat și după antrenament, sau în orice alt moment al zilei. Alege produse de calitate pentru a ajunge cât mai rapid la forma ideală și pentru a te menține astfel cât mai mult timp.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img