vineri, 29 martie, 2024

Ce tratamente naturale pentru diabet poti incerca si tu?

Distribuie:

Publicat:

Diabetul de tip 1 sau diabetul zaharat de tip juvenil sau dependent de insulina se regaseste in proportie de 5-10% dintre cei afectati de boala. Sistemul imunitar ataca si distruge celulele care produc insulina, hormonul care permite corpului sa transforme glucoza in energie. Simptomele includ sete, foame, oboseala, urinare frecventa, pierdere in greutate, furnicaturi sau amorteala la nivelul picioarelor si vedere neclara. 

Diabetul de tip 2 sau diabetul zaharat care nu este dependent de insulina apare in timpul maturitatii. In aceasta forma, organismul dezvolta rezistenta la insulina, ceea ce inseamna ca organismul nu este capabil sa utilizeze insulina pentru a produce energie din glucoza, ducand la cresterea nivelului de glucoza. Acest lucru poate face ca pancreasul sa produca mai putina insulina, ducand in cele din urma la o deficienta de insulina. Simptomele comune pentru diabetul de tip 2 sunt setea excesiva, urinarea frecventa, foamea excesiva, oboseala, vederea neclara si ranile care nu se vindeca. Desi exista variante disponibile la farmacie care te ajuta tratezi diabetul, ar trebui sa stii ca exista o varietate de optiuni naturale care te pot ajuta sa gestionezi simptomele diabetului. Iata care sunt cele mai comune optiuni de tratamente naturale pentru diabet!

1. Morcovi. Pe langa imbunatatirea functiei imunitare si a vederii, morcovii sunt buni si la gestionarea diabetului zaharat. Beta-carotenul din morcovi aduce beneficii oamenilor predispusi genetic la diabetul de tip 2 prin scaderea riscului de aparitie a bolii.

2. Peste gras. Persoanele care consuma peste gras, cum ar fi macroul, sardinele, halibutul si somonul, de cel putin doua ori pe saptamana au un risc mai scazut al hipertensiunii arteriale, inflamatiei si batailor de inima anormale. Pestele are un nivel scazut de colesterol si de grasimi saturate si contine multi acizi grasi omega-3. Pestele contine mercur, asa ca nu exagera cu mancatul acestui preparat, dar adauga-l in planul saptamanal de dieta!

3. Afine. Consumul regulat de afine ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange in limite normale. Aceste fructe contin flavonoide, care au un efect anticancer si reduc riscul de diabet. Afinele isi iau culoarea din antociani, antioxidanti care pot reduce probabilitatea de diabet de tip 2 cu 23%.

4. Iaurt. Persoanele care beau 60 de mililitri de iaurt pe zi scad riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 12%. Cand alegi iaurtul, opteaza pentru varietati fara grasimi si fara zahar adaugat. Iaurtul ofera calciu, vitamina D si bacterii probiotice care pot ajuta la scaderea colesterolului. Daca vrei sa transformi iaurtul intr-o gustare mai gustoasa, poti adauga fructe precum afinele sau bananele.

5. Aloe vera. Cercetarile au aratat ca ingerarea sucului de aloe vera poate ajuta la imbunatatirea nivelului glucozei din sange, lucru care este benefic pentru persoanele cu diabet zaharat. S-a dovedit ca aloe vera scade grasimile sau moleculele lipidice din sange la pacientii cu diabet zaharat de tip 2. In plus, planta de aloe vera poate fi folosita pentru a accelera vindecarea ranilor si reduce inflamatiile, ambele complicatii fiind comune pentru diabet.

6. Lamai. Lamaile sunt un superaliment datorita cantitatilor mari de fibre solubile si vitamina C, ambele fiind benefice persoanelor care sufera de diabet. S-a demonstrat ca fibrele solubile reduc zaharul din sange, mentinand in acelasi timp o presiune sanguina si niveluri de colesterol sanatoase. Vitamina C poate ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange si poate imbunatati rezistenta la insulina. Lamaile au, de asemenea, un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca organismul transforma carbohidratii rapid in glucoza.

7. Ceai verde. Ceaiul verde are un continut bogat de polifenol, un compus hipoglicemic care ajuta la facilitarea eliberarii glucozei din alimente. Polifenolul promoveaza, de asemenea, utilizarea eficienta a insulinei de catre organism. Un studiu din 2013 a aratat ca un consum de sase sau mai multe cani de ceai verde zilnic te face sa ai un risc cu 33% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2.

8. Scortisoara. S-a demonstrat ca scortisoara scade nivelul de glucoza din sange prin stimularea activitatii insulinei si ar trebui consumata in forma pura, scortisoara ceylon, pentru a evita cumarina toxica regasita in scortisoara obisnuita.

9. Turmeric (curcuma). Turmericul este o radacina care face parte din familia ghimbirului din Asia de Sud-Est, fiind folosit in mod obisnuit drept condiment. Turmericul are proprietati antiglicemice si ajuta la buna functionare a pancreasului, regleaza si echilibreaza nivelurile de insulina si previne rezistenta la insulina in organism. Un studiu din 2012 a aratat ca extractul de curcuma este foarte eficient in prevenirea aparitiei diabetului de tip 2. De asemenea, cercetarile arata ca turmericul poate ajuta la repararea leziunilor celulelor beta-pancreatice si la promovarea unei productii adecvate de insulina.

10. Seminte de in. Semintele de in sunt bogate in fibre, ceea ce inseamna ca ajuta la digestie si duc la o absorbtie eficienta a grasimilor si a zaharurilor din sange. Consumul de seminte de in reduce nivelul zaharului dupa masa in cazul persoanelor cu diabet cu aproximativ 28%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img