vineri, 29 martie, 2024

Ce trebuie sa faca in 2020 fiecare zodie pentru a-si creste sansele de succes

Distribuie:

Publicat:

Natalitatea in Romania 2019. Cel mai scazut numar de nastere din anul 1966

Anul 2019 a fost anul in care s-a inregistrat cel mai mic numar de nasteri de la decretul anti-avort inaugurat de Nicolae Ceausescu din anul 1966. Natalitatea in Romania in anul 2019 a inregistrat 178 000 de nou-nascuti, potrivit statisticilor publicate oficial.

Este al doilea an consecutiv in care este transmisa o scadere record a acestui item. Specialistii in domeniu sustin ca fara o politica prin care familiile sa fie stimulate sa faca copii, statul roman nu se va putea redresa declinul demografic.

Acest declin ar putea conduc in perioada imediat urmatoare la probleme sociale. Anul 2019, numarul nasterilor nu a mai depasit numarul deceselor in nicio luna din cele doisprezece.

Numar lunar de nasteri cel mai mare a fost inregistrat in vara, in lunile iulie-august, asta insemnand ca acesti copii sunt conceputi in perioada postului Craciunului din anul 2018.

In lunile decembrie-ianuarie este transmis cel mai mic numar de nasteri din cauza Postului Pastelui, fiind mai strict. Aceasta structura a nasterilor este specifica tarilor crestine.

    „Am avut sub 180.000 de nou-nascuti. Mai putini copii si fata de perioada de criza economica, in 2011, atunci cand s-au taiat salariile, au crescut taxele si indemnizatia de crestere a copilului s-a plafonat. Una dintre cauze este migratia”, spune purtatorul de cuvant al Institutului National de Statistica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img