News Flash:

Ce trebuie sa faci ca sa eviti indigestia alimentara

6 Aprilie 2014
894 Vizualizari | 0 Comentarii
Cand mananci ceva care nu iti face bine - desi pare sigur - sau mananci prea mult, poti face o indigestie. Te simti balonata, ai crampe dureroase si vomiti... Iata ce trebuie sa faci ca sa nu ajungi in aceasta situatie.

In primul rand, daca stii ca esti predispusa la indigestii, evita sa mananci orice nu a fost facut de tine sau daca nu stii in ce conditii a fost produs. Mai departe, vezi la ce trebuie sa ai mare grija:

Apa curata

De fiecare data cand gatesti trebuie sa folosesti apa curata. Daca apa de la chiuveta nu este potabila, foloseste-o pe cea imbuteliata - sau fierbe-o pe cea de la chiuveta.


Curata produsele

Chiar daca la temperaturi mari mor cele mai multe bacterii, nu poti stii niciodata cat de rezistente sunt altele. Asadar este important sa cureti toate produsele pe care le pui in mancare inainte. Iar fundul pe care tai, la fel, trebuie sa fie bine curatat inainte.

Separa alimentele

Produsele alimentare crude - carnurile, ouale - ar trebui tinute separat de alte produse, ca sa nu se contamineze. Foloseste si alt fund de bucatarie pentru a taia carnea, fata de cel pe care tai legume sau altele.
Temperatura la care gatesti

Ca sa fii sigura ca nu vor mai fi pericole, trebuie sa gatesti la o temperatura cat mai inalta. Iar asta inseamna sa folosesti un termometru de bucatarie si nu doar sa apreciezi din ochi. Evita produsele care nu s-au preparat in totalitate.

Tine mancarea la frigider

In special in sezonul cald, este important sa tii mancarea la frigider, astfel bacteriile nu se vor inmulti atat de usor. Dupa cel mult o ora si jumatate ar trebui sa pui mancarea la rece pe timpul verii.

Sursa: Unica.ro

crampe dureroase vomiti apa curata curata produsele frigider
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0735 (s) | 36 queries | Mysql time :0.017417 (s)