miercuri, 17 aprilie, 2024

Ce trebuie sa stie femeile depre premenopauza

Distribuie:

Publicat:

Pana la 40 de ani, femeile trebuie sa suporte menstruatia si crampele ei. Apoi, scapa de menstruatie, dar dau de alte probleme, cauzate de scaderea nivelului hormonal. Premenopauza, perioada dinaintea menopauzei, dureaza in medie 3-5 ani, variind de la o femeie la alta. Este un adevarat torent hormonal al femeilor cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani. Acum, nivelul progesteronului scade progresiv, determinand tulburari de somn, luare in greutate si bufeuri. La premenopauza, ciclul devine neregulat si fluxul menstruatiei se modifica.

Inceputul menopauzei este marcat de incetarea menstruatiei. Cea mai mare parte a femeilor, 75-85% se confrunta cu bufeurile care apar la premenopauza, in timpul noptii, si continua la menopauza. Acestea pot dura de la cateva luni la cativa ani. Cauza lor ar fi aceea ca insuficienta hormonala afecteaza indirect sistemul de reglare a temperaturii corpului. Alte probleme ale femeii la menopauza sunt: incontinenta urinara, cresterea nivelului de colesterol, demineralizarea si caderea masei osoase, care duc la osteoporoza, si depresia. In plus, pentru ca menopauza presupune scaderea nivelului hormonal, va fi afectata si dorinta sexuala, deoarece libidoul femeii scade. Printre altele, menopauza duce la uscarea mucoasei vaginale si de aici pot aparea dureri in timpul sexului. Cum anticoncepţionalele au efectele lor, te pot induce în eroare,mai ales atunci când vorbim despre menopauză. Iată de ce,în preajma vârstei de 50 de ani,medicul îţi va propune să încetezi din a le mai lua,cel puţin pentru o perioadă. Astfel,vei vedea dacă menstruaţia revine sau nu,în mod natural. La fel,poţi sesiza dacă în acest interval apar şi celebrele bufeuri.

Menopauza nu este o perioada dificila pentru toate femeile. 10-15% dintre ele se simt minunat la menopauza. In general, cele care aveau multi hormoni de tip feminin inainte de menopauza au mai multe probleme, din cauza scaderii hormonale bruste.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img