vineri, 19 aprilie, 2024

Cea mai buna rugaciune care se spune in post

Distribuie:

Publicat:

Ne aflam in postul Adormirii Maicii Domnului, pe care multe dintre noi au ales sa-l respecte. Postul, insa, nu inseamna doar renuntarea la alimentele care contin ingrediente ce provin de la animale si de la bauturi, ci si renuntarea la fapte si ganduri rele si la placeri trupesti.

Totodata, pentru ca postul are drept scop vindecarea sufletului, acesta trebuie sa culmineze cu spovedirea si impartasirea celor credinciosi. De asemenea, pe parcursul acestuia este bine sa spunem rugaciuni, al caror rost este acela de a ne da puterea sa trecem mai usor peste aceasta perioada de privatiuni si de a ne apropia mai mult de cele sfinte. Parintele Arsenie Boca spunea ca “postul si rugaciunea sunt doua mijloace prin care curatim firea de patimi”.

Iata care este rugaciunea care se spune in post:

“Dumnezeul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai inainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche si cea Noua, aceste zile de post, la care ne-ai invrednicit sa ajungem acum, pe Tine Te laudam si Tie ne rugam: intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ne nevoim intru ele cu sarguinta, spre marirea numelui Tau celui sfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omorarea patimilor si biruinta asupra pacatului,- ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele moarte si sa petrecem cu buna placere inaintea Ta intru toate zilele vietii noastre. Ca Tie se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi, Hristoase Dumnezeule, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte, si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

Spune aceasta rugaciune zilnic pe toata perioada postului si nu doar ca aceasta va trece mai usor, dar te vei simti mult mai impacata cu tine insati, mult mai recunoscatoare pentru tot ce ai si mult mai fericita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img