vineri, 19 aprilie, 2024

Cea mai eficienta masca hidratanta si calmanta, din doar 2 ingrediente banale. O aplici in felul asta

Distribuie:

Publicat:

Este cel mai comun ingredient din bucatarie, dar poate fi folosit si in scopuri mai putin cunoscute, cum ar fi in curatenie sau in cosmetica. Daca la curatenie poate fi folosita sarea obisnuita, in cosmetica se recomanda folosirea celei marine, mult mai bogata in minerale decat cea obisnuita. Magneziul, calciul, sodiul si potasiul, minerale care se gasesc intr-o concentratie semnificativa in sarea marina, sunt esentiale pentru sanatatea si frumusetea pielii. Descopera, in randurile care urmeaza, cum poti folosi sarea in cosmetica si apeleaza la ea ori de cate ori observi ca pielea ta da semne de oboseala.

Masca echilibranta si hidratanta cu sare

Sarea si mierea de albine au proprietati antiinflamatorii, gratie carora calmeaza iritatia si eruptiile de pe piele. Totodata, aceste doua ingrediente ajuta si la echilibrarea productiei de ulei si mentin hidratarea in straturile pielii care au cel mai mult nevoie sa fie hidratate. Pentru a obtine aceasta masca, amesteca bine 2 lingurite de sare, de preferinta sare de mare, cu 4 lingurite de miere. Aplica uniform aceasta pasta pe pielea curata si uscata, evitand conturul ochilor. Pastreaza masca pe fata timp de 15 minute, apoi pune-ti pe fata un prosop inmuiat in apa calduta. Mentine-l timp de 30 de secunde, dupa care indeparteaza-l. Inainte de a te spala pe fata, exfoliaza-ti pielea cu ajutorul degetelor folosind miscari circulare, apoi spala-te cu apa calduta.

Sarea este un exfoliant foarte bland, care inlatura eficient celulele moarte. Mineralele pe care le contine inmoaie pielea si o hidrateaza.

Pentru a obtine acest exfoliant, amesteca un sfert de ceasca de sare de mare cu o jumatate de ceasca de ulei de masline. Pasta obtinuta trebuie sa fie densa. De asemenea, poti adauga si 10 picaturi dintr-un ulei esential. Aplica exfoliantul pe corp sub dus si maseaza-ti pielea circular, cu ajutorul manusii speciale pentru masaj.

Sarea ajuta la eliminarea matretii si, in acelasi timp, stimuleaza circulatia la nivelul scalpului. Totodata, absoarbe excesul de sebum si de umezeala, prevenind dezvoltarea ciupercilor. Iata cum trebuie realizat acest tratament: imparte-ti parul in mai multe sectiuni si presara-ti in cap doua lingurite de sare. Maseaza-ti scalpul timp de 15 minute, apoi spala-ti parul in mod obisnuit.

Apa de gura naturala
Sarea are proprietati dezinfectante, eliminand bacteriile care cauzeaza respiratie urat mirositoare si gingivita. In acest scop, amesteca jumatate de lingurita de sare, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu si un sfert de ceasca de apa. Dupa ce sarea s-a topit, clateste-ti gura apoi varsa solutia din gura. Clateste-ti apoi gura cu apa calduta.

Tratament pentru albirea unghiilor
Sarea inmoaie cuticulele si intareste unghiile. Bicarbonatul de sodiu si lamaia au ambele acelasi efect – reduc aspectul ingalbenit al unghiilor. In acest scop, amesteca o lingurita de sare, o lingurita de bicarbonat de sodiu si o lingurita de zeama de lamaie cu o jumatate de ceasca de apa calduta. Inmoaie-ti unghiile in aceasta solutie timp de 10 minute, apoi freaca-le cu o periuta speciala. Clateste-ti apoi degetele si aplica o crema hidratanta pe maini si unghii. Iata, asadar, cele 5 moduri in care poti folosi sarea in cosmetica. Ai aplicat vreunul dintre acestea pana acum? Cunosti si altele?

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img