News Flash:

Cea mai gustoasa reteta de lebar de casa - perfecta pentru masa de Craciun

12 Decembrie 2017
536 Vizualizari | 0 Comentarii

Lebar sau leberwurst este unul dintre preparatele specifice Craciunului, care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Traditionalul lebar romanesc are ca ingredient principal ficatul de porc si se serveste la aperitiv, alaturi de pasta de  hrean sau mustar.

Lebarul este foarte consistent, asa ca ar trebui consumat cu moderatie. Necesita destul de mult timp de preparare si migala, insa merita efortul. Lebarul, la fel ca multe alte bunatati pentru Craciun, se prepara cu cateva zile inainte de marea sarbatoare si se tine la rece. Pentru a face un lebar de casa extrem de gustos e nevoie ca ficatul de porc sa fie extrem de proaspat. La fel de importante pentru un lebar de casa sunt si condimentele pe care le adaugi in compozitie.

Ingrediente:

  • 500 g ficat de porc
  • 250 g carne cu grasime sau slanina proaspata
  • 2 cepe
  • 4 oua
  • mate de porc
  • sare
  • Frunze de dafin
  • Piper macinat si boabe

Mod de preparare:

Se fierb ficatul si carnea in apa cu sare. Ceapa se taie marunt si se pune la calit. Apoi, toaca totul la masina de tocat sau cu ajutorul unui blender, adauga si ouale, si amesteca pana obtii o pasta fina. Adauga condimentele si framanta compozitia.

Distribuie:  
Loading...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018813 (s)