marți, 19 martie, 2024

Cea mai puternica planta, buna pentru creier, inima, vase, piele, par si silueta. Te scapa si de stres

Distribuie:

Publicat:

Rozmarinul sau Rosmarinus officinalis este o planta folosita de peste 2000 de ani cu scopuri medicale diverse, pastrandu-si proprietatile de-a lungul timpului. Numele de rozmarin provine de la culoarea florilor acestei plante, de un frumos albastru: “ros” inseamna roua, rosmarin – roua marina. Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii trateaza cu ajutorul acestei plante artrita, astma, eczema, bolile de ficat, vizica biliara, inima…Ea ajuta si la recuperarea dupa boli grave! Simti ca ai obosit fizic si intelectual? Sa stii ca exista o planta puternica si foarte aromata care iti poate oferi doza necesara de energie. Aceasta este folosita si in bucate, se combina foarte bine cu carnea. Este vorba despre rozmarin.

Iata cateva dintre proprietatile sale:

1.Rozmarinul imbunatateste activitatea inimii si circulatia sangvina

El are proprietati antisclerotice, scade nivelul de colesterol. Studiile au demonstrat ca aceasta planta este binevenita dupa suportarea unor maladii serioase, mai ales in cazul persoanelor in etate.

Pentru imbunatatirea circulatiei sangvine la nivelul creierului si sporirea activitatii inimii vei folosi rozmarinul in felul urmator: opareste o lingurita de frunze de rozmarin cu 2 pahare de apa clocotita, toarna lichidul intr-un termos si lasa-l pentru 30 de minute, apoi strecoara-l. Consuma cate 1-2 linguri de 3 ori pe zi, inainte de mancare.

2.Rozmarinul intinereste celulele pielii

El hidrateaza pielea, reduce ridurile, activeaza circulatia sangvina la nivelul pielii, o tonifica, scoate inflamatiile, uniformizeaza culoarea tenului, elimina petele pigmentare. Se recomanda sa bei ceai de rozmarin, sa adaugi uleiul eteric in creme, masti si sa-ti speli fata cu decoctul de rozmarin.

3.Reduce durerea in articulatii, scoate inflamatia si vindeca – Rozmarinul este binevenit in caz de boli ale articulatiilor, ale plamanilor si pentru tratamentul ranilor si ulcerului.

4.Imbunatateste sanatatea creierului – Rozmarinul mareste fluxul de sange la nivelul capului. Aceasta planta contine legaturi care previn degradarea unui neurotransmitator important, ce-ti asigura o memorie buna.

5.Un ajutor impotriva oboselii si stresului – Rozmarinul inhiba hormonii stresului si iti creaza o dispozitie buna. El aduce un plus de energie si relaxeaza corpul si mintea.

6.Stimuleaza cresterea parului – Este legat de faptul ca rozmarinul imbunatateste circulatia sangvina. Adauga ulei eteric de rozmarin in sampon sau in masca ta de par.

7.Un remediu contra obezitatii – Rozmarinul ajuta la scaderea in greutate datorita capacitatii de descompunere a grasimilor si de reducere a poftei de mancare.

Iata cum il poti intrebuinta: Foloseste uleiul eteric in lampa aromatica; Bea cate 1-2 cesti de ceai pe zi. Rozmarinul sub forma de tratament nu se recomanda pentru copiii pana la 12 ani, in sarcina si pentru persoanele care sufera de epilepsie.

Anunt important: Pentru ca reteaua de socializare ne-a cenzurat ca postarile care se fac sunt aproape oprite pentru ca dvs sa nu le mai vedeti, sa le cititi sau le dati mai departe, va asteptam in grupul creat pentru dvs unde e alta situatie! Va asteptam in grupul acesta: Stiri si incurajari crestine

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img