joi, 28 martie, 2024

CEA MAI TARE JUCARIE SEXUALA poate fi fatala: Vulnerabilitatea prin care robotii sexuale pot deveni arme ucigase

Distribuie:

Publicat:

Un expert in securitate cibernetica trage un semnal de alarma privind folosirea robotilor sexuali. Specialistul afirma ca robotii sexuali pot fi modificati de catre piratii cibernetici si transformati in adevarate arme ucigase daca acesti pirati „patrund in creierul” robotului sexual. Miliardarul Elon Musk, specialist in astfel de tehnologii, avertizeaza ca, in timp, inteligenta artificiala va putea prelua chiar si controlul intregii planete.

In timp ce robotii sexuali devin tot mai populari si sofisticati, Doctorul Nick Patterson, conferentiar in cibersecuritate, trage semnalul de alarma: „aceste papusi realiste ar putea sfarsi prin a deveni niste „Terminatori” pentru cei care ii folosesc”. In cazul robotilor sexuali, nu se pune problema ca aceste papusi sa isi dezvolte un „spirit” al lor propriu, ci riscul ca hackerii cibernetici sa patrunda in „creierul” electronic al acestor papusi si sa le „programeze pentru a-si ucide proprietarii”, atrage atentia Patterson, citat de Star Online. Patterson a mai spus ca piratarea robotilor moderni, inclusiv a celor sexuali – numiti si „sexboti” – este o nimica-toata comparativ cu alte dispozitive sofisticate, ca telefoanele celulare si computerele.

Hackerii pot interveni intr-un robot sau un dispozitiv robotizat asupra caruia sa detina controlul absolut al conexiunilor sau al altor dispozitive. „O data ce un robot este piratat, hackerul detine controlul absolut si poate emite comenzi robotului”, avertizeaza el. Robotii functioneaza in sistem ca orice telefon sau PC si, asemanator tuturor sistemelor, daca acel sistem este conectat la Internet, atunci piratii electronici il pot controla direct. Odata piratati, acesti roboti pot fi folositi pentru a executa actiuni fizice, in functie de cum sunt programati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img