vineri, 26 aprilie, 2024

Ceaiul de portocale: beneficii uimitoare pentru pierderea in greutate

Distribuie:

Publicat:

Daca doriti un ceai aromat, sanatos, si in acelasi timp, un re­mediu excelent pentru pierderea in greutate, cea­iul de portocale este o alegere potrivita. Atat pulpa portocalei, cat si coaja contin substante ajutatoare in combaterea obezitatii, activand meta­bolismul si eliminand grasimile. 

Decoct de portocale cu miere: Spalati bine doua portocale, taiati-le felii si puneti-le sa fiarba (cu tot cu coaja) intr-un litru de apa, timp de 15 minute. Lasati-le sa se raceasca in vasul acoperit, strecurati ceaiul si adaugati o lingura de miere. Se beau cate 3 pahare pe zi, intre mese.

Infuzie cu coji de portocale uscate: Curatati coaja unei portocale, spalati-o bine, apoi taiati-o in bucati mai mici si la­sati-le la uscat intr-un loc racoros. Le puteti folosi pentru ceai. Puneti o cana de apa la fiert si cand clocoteste, adau­gati o lingura de coaja de portocala. Lasati sa dea in cateva clocote, infu­zati-le 15-20 de minute in vasul aco­perit cu capac, apoi strecurati. Beti 2-3 cesti pe zi.(A.M.)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img