vineri, 19 aprilie, 2024

Ceaiul din seminte de in, excelent pentru vindecarea colonului

Distribuie:

Publicat:

Ceaiul din seminte de in este excelent pentru vindecarea colonului, mai ales daca suferi de sindromul colonului permeabil sau iritabil. Este o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, fibre solubile si lignani, care creaza un efect antiinflamator si lubrifiant, esentiale pentru redobandirea unei sanatati digestive corespunzatoare.

Acest ceai elimina problemele asociate cu consumul de seminte de in intregi (care nu se digera corect) si este mai usor de digerat decat atunci cand semintele sunt consumate in mancare. Pentru pregatirea ceaiului trebuie doar sa torni o cana de apa fiarta peste o lingura de seminte de in si sa le lasi peste noapte. A doua zi strecoara si bea lichidul.

Beneficiile semintelor de in

Regleaza presiunea arteriala: se recomanda consumul de seminte de in mai ales in cazul persoanelor cu hipertensiune.

Scad nivelul colesterolului: diminueaza colesterolul, al trigliceridelor si ajuta la fluidizarea sangelui. Sunt, de asemenea, o importanta sursa de omega-3, reducand astfel 

problemele circulatorii.

Previn imbatranirea: proprietatile lor antioxidante previn imbatranirea celulara si actioneaza pozitiv in probleme ce tin de articulatii, precum reumatismul, atrita si atroza.

Detoxifica organismul: elimina toxineledin intestine, datorita efectului lor laxativ. Ajuta la reducerea greutatii corporale, datorita continutului de fibre, care provoaca satietate si regenereaza flora intestinala.

Beneficii ale sistemului nervos: contribuie la diminuarea nivelului de stres, actioneaza ca sedativ natural si au un aport de energie la nivel cerebral. Favorizeaza buna functionare a sistemului de imunitate.

Ajuta in cazul diabeticilor: regleaza nivelul de zaharuri din sange si se recomanda introducerea lor in dieta zilnica.

Au proprietati anticancerigene: contin componenti anticancerigeni si distrug celulele canceroase, mai ales in cazuri de cancer de san sau prostata.

Combat retentia de apa: consumate in mod regulat, permit eliminarea apei mult mai eficient, evitand aparitia edemurilor. Sunt recomandate mai ales in caz de obezitate, sindrom premenstrual si boli cardiace.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img