joi, 18 aprilie, 2024

Ceaiuri perfecte inainte de culcare

Distribuie:

Publicat:

Fie ca ai de-a face cu nopti nedormite sau te simti foarte obosita in timpul zilei, poti incerca sa rezolvi aceasta problema cu ajutorul unui ceai pentru somn linistit. Pentru ca ceaiurile sunt bauturi naturale, pe langa efectele benefice pentru somn, iti vor aduce si alte beneficii pentru sanatate. Passiflora (sau floarea pasiunii), musetelul, radacina de valeriana si scoarta de magnolie pot fi folosite pentru prepararea ceaiurilor, individuale sau combinate cu alte ingrediente, pentru a induce o senzatie de calmare si relaxare. S-a constatat ca fiecare dintre aceste ingrediente este un tratament eficient si sigur impotriva insomniei si a anxietatii, dar si ca ajuta la relaxarea corpului, contribuind la un somn linistit.

Passiflora (Floarea pasiunii). Este o planta folosita pentru tratarea anxietatii si a insomniei. Acest efect terapeutic este datorat influentei pe care passiflora o are asupra productiei de aminoacizi aminobutirici in creier, ducand la reducerea activitatatii unor celule nervoase si inducand senzatia de relaxare.

Ceaiul de valeriana. Ceaiul de valeriana este recomandat atunci cand suferi de insomnie. Acest tip de ceai pentru somn permite eliberarea mai usoara a endomorfinei din corpul tau si, in felul acesta, rezolva problemele noptilor nedormite. De asemenea, aceasta planta reduce stresul si starea de anxietate si te va ajuta sa fii mai relaxata si sa te bucuri de un somn linistit. Radacina de valeriana este folosita in producerea mai multor tipuri de medicamente, inclusiv in fabricarea somniferelor. Ca orice alt remediu natural, este folosit des in combinatie cu alte plante care au efecte similare.  Levantica este cunoscuta pentru efectul asemanator, de aceea poti incerca sa bei ceai de lavanda inainte sa mergi la culcare, fiind un bun inlocuitor pentru ceaiul de valeriana.

Musetelul. Se cunoaste faptul ca musetelul este folosit in tratarea multor probleme medicale, inclusiv in tratarea anxietatii si a insomniei. Ceaiul de musetel este cel mai cunoscut pentru proprietatile sale relaxante si, de obicei, este servit inainte de culcare tocmai pentru ca ofera un somn linistit. Daca urmezi un tratament cu medicamente cu efect sedativ, trebuie sa il bei cu moderatie. De asemenea, ceaiul de musetel ajuta digestia, calmeaza spasmele muschilor si este recomandat in cazul durerilor menstruale. Fiindca este recunoscut pentru proprietatile antibacteriene, ceaiul de musetel nu numai ca te ajuta sa ai un somn linistit, dar poate lupta eficient impotriva racelii si intareste sistemul imunitar.

Coaja copacului de magnolie. Este folosita in Asia pentru tratarea anxietatii. Aceasta are si proprietati care te ajuta sa dormi mai bine. Cercetatorii au descoperit ca magnoliul – componentul bioactiv principal din coaja de magnolie – a fost eficient in cresterea duratei somnului la soareci. Daca ai probleme de anxietate sau suferi de insomnie, pentru un somn linistit ai nevoie de o infuzie din Passiflora, musetel si scoarta de magnolie. Pentru ca acestea nu au efecte secundare, te poti bucura de beneficiile lor de fiecare data cand simti nevoia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img