vineri, 29 martie, 2024

Ceaiurile la plic pot fi cancerigene

Distribuie:

Publicat:

Publicatia franceza 60 Millions de Consommateurs scoate la iveala un aspect socant pentru bautorii de ceaiuri, din cauza pesticidelor prezente in acest produs.

 Motivul? Frunzele nu sunt spalate pentru a-si pastra savoarea. Ceaiul verde sau negru ale marcilor Auchan, Kusmi Tea si Lipton au fost analizate de cercetatori in acest studiu.

Expertii au gasit in ceaiuri arsenic si mercur in ceaiurile analizate. Mai mult, acestia au gasit si alcaloizi, compus natural dar foarte toxic pentru om.

”in timpul recoltarii, daca frunzele de ceai sunt prost triate, ierburi nesanatoase care contin alcaloizi cancerigeni, ajung in pliculetele de ceai”, a explicat Patricia Chairopoulos, de la 60 Millions de Consommateurs, relateaza 7sur7.be.

Un alt studiu realizat de GlaucusResearch arata ca peste 91% din sortimentele de ceai testate au niveluri de pesticide care depasesc limita maxima admisa de autoritatile de sanatate din Statele Unite. De exemplu, un sortiment de ceai contra insomniei are printre ingrediente si propaclor, compus cu potential cancerigen conform legilor americane.

De asemenea, intr-un sortiment de ceai destinat relaxarii, au fost descoperite urme de propargit – substanta cancerigena si toxica.

si ceaiurile parfumate se afla pe lista neagra: un alt studiu independent a scos la iveala ca mai mult de jumatate din acestea contin endosulfan, pesticid interzis in Statele Unite, China, Uniunea Euroepana si alte 144 de tari din cauza efectului nociv pe care il poate avea – infertilitate si malformatii congenitale.

Mai mult decat atat, ceaiurile parfumate au printre ingrediente "arome artificiale", create in urma unui proces chimic in care a fost folosit gudron de carbune. Cine isi doreste asa ceva in cana cu ceai? Eu nu, multumesc!
Iar aromele naturale cu care va pacalesc unii comercianti sunt doar niste tertipuri pentru a ascunde calitatea indoielnica a ceaiului respectiv.

De mentionat ca studiul nu a cuprins si ceaiurile bio.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img