marți, 19 martie, 2024

Ceapa nu este buna doar in mancare – iata si alte utilizari despre care probabil nu stiai

Distribuie:

Publicat:

Ceapa nu este buna doar in mancare: iata si alte utilizari despre care probabil nu stiai – Ameliorarea afectiunilor folosind ingrediente naturale ce le ai in casa este o modalitate foarte buna de a economisi bani si de a promova vindecarea naturala. Exista in casa dvs.un ingredient ce poate lupta cu raceala si cu mancarimile urechilor. Acest ingredient minune este ceapa. Ceapa contine un flavonoid numit quercetina,acesta fiind un antioxidant foarte puternic. Daca viitoare cand pregatiti cina sau orice alta masa si folositi ceapa,opriti cateva felii de ceapa pentru a trata urmatoarele afectiuni. Amelioreaza arsurile si previne cicatricile In cazul in care v-ati ars degetul in mod accidental, sa stiti ca ceapa va calma durerea. Datorita proprietatilor sale antiseptice, ceapa previne infectiile de piele si ajuta la vindecarea rapida. Aplicati sucul de ceapa pe zona afectata de cateva ori pe zi, timp de cateva saptamani. Trateaza mancarimea In lupta cu tantarii si senzatia de mancarime, ceapa este cea mai buna solutie. Frecati o felie de ceapa pe marginea muscaturii si veti simti o ameliorare.

Trateaza durerea de ureche Gatiti ceapa la temperatura inalta timp de 15 minute, apoi lasati-o sa se raceasca. Taiati-o in doua si stoarceti sucul. Strecurati si puneti cateva picaturi in urechea cu probleme. Trateaza congestia In cazul nasului infundat, taiati o ceapa intr-un bol si faceti inhalatii. Combate raceala si gripa Taiati o ceapa si jumatate si puneti-o pe o farfurie langa pat atunci cand dormiti. Astfel veti inhala vaporii si veti atenua simptomele de raceala si gripa in timpul somnului. Purificator de aer Puneti felii de ceapa in diferite zone din casa. Acest lucru permite curatarea aerului distrugand toate bacteriile si virusii din interiorul casei.

Colici Frecvent utilizata de indienii cherokee pentru tratarea copiilor care sufera de colici.
Reteta: fierbeti in apa felii de ceapa galbena. Lasati lichidul sa se racoreasca si strecurati-l. Hraniti copilul cu cate o lingura din ora in ora pana dispar simptomele. Protejeaza inima Ceapa contine antocianina, un antioxidant puternic ce reduce colesterolul LDL si, astfel, riscul bolilor cardiovasculare. Compusii sulfurici impiedica aglomerarea plateletelor si coagularea sangelui, coborand riscul de accident vascular cerebral si atac de cord.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img