marți, 16 aprilie, 2024

Ceasca de sanatate: Cicoarea este un substitut sanatos al cafelei, un remediu pentru problemele biliare si pentru curele de slabire

Distribuie:

Publicat:

„Cercetarile mai recente mentioneaza ca radacina de cicoare contine si insulina, fiind o speranta de viata pentru diabetici. Cafeaua de cicoare, preparata din radacina plantei, nu prezinta riscul dependentei. Mai mult, cafeluta de cicoare calmeaza durerile abdominale si nu creeaza insomnii. Totodata, acest sortiment de cafea revigoreaza memoria, ajuta in cazul activitatilor intelectuale intense, combatand oboseala. In astfel de situatii, se recomanda un consum zilnic de doua cani. Acest sortiment de cafea se poate prepara in casa prin macinarea radacinii de cicoare prin rasnita de cafea sau se poate procura de la magazinele cu produse naturiste", sustine intr-un studiu Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie.

Opinii referitoare la beneficiile infuziei de cicoare

Despre infuzia de cicoare, terapeutii spun ca aceasta are efecte excelente in combaterea digestiei lenese, a tusei si anemiilor. Consumata zilnic, infuzia este foarte buna si pentru problemele digestive, asociate stresului, cum ar fi scaderea  poftei de mancare.

Totodata, infuzia de cicoare este benefica in tratamentul artritei, gutei si reumatismului.

Bauturile din cicoare au efect sedativ

Pentru persoanele care au probleme cu insomnia sau se confrunta cu  tulburarile nervoase datorate stresului, preparatele din radacina de cicoare sunt leacuri dovedite cu efect sedativ.

Leacurile preparate cu cicoare trateaza problemele hepatice  
Cercetatorii europeni sustin ca leacurile preparate din cicoare trateaza problemele hepatice, dar ajuta si la refacere ficatului.

Cicoarea este utila in curele de slabire

Nutritionistii au constatat ca cicoarea ne ofera beneficii si in curele de slabire. Planta este recomandata in tratamentul obezitatii, deoarece scade pofta de mancare. De asemenea, decoctul recomandat in combaterea constipatiei, se consuma si de persoanele care vor sa slabeasca.

Retetele saptamanii

Infuzia de cicoare
Licoarea se prepara din doua lingurite de frunze uscate de planta la o cana cu apa clocotita; se administreaza cate doua cani pe zi.

Cafeaua de cicoare
Pentru persoanele care vor sa consume cafeaua de cicoare, acest sortiment se prepara din doua lingurite de radacini de cicoare (prajite putin si macinate cu ajutorul rasnitei de cafea) si o cana de 200 ml de apa. Bautura se fierbe timp de cinci minute, apoi se indulceste cu miere sau cu fructoza. Se recomanda cate doua cani pe zi.

Siropul de cicoare
Aceasta bautura este indicata in afectiunile digestive. Se prepara dintr-un litru de infuzie in care se adauga 600 g de zahar si se lasa pe foc potrivit, pana in momentul cand lichidul devine gros, de consistenta smantanii. Siropul de cicoare este recomandat in afectiunile digestive ale copiilor (o lingurita de trei ori pe zi).

Decoctul din radacina de cicoare, in special pentru alcoolici
Acesta bautura  se prepara din doua lingurite de radacina de cicoare maruntita si  200 ml de apa rece. Licoarea se fierbe timp de cinci minte; ceaiul se bea caldut, portionat in trei prize, inainte de mesele principale. Cura de doua saptamani creste secretia de bila, contribuind si la regenerarea celulei hepatice, in special in cazul persoanelor care consuma mult alcool.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img