marți, 19 martie, 2024

Cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii faci pentru a te mentine sanatos

Distribuie:

Publicat:

Programul incarcat pe care il avem zi de zi nu ne permite uneori sa facem cele mai bune alegeri pentru sanatatea noastra. Potrivit celebrului Dr. Oz nu ai nevoie de aparate scumpe sau de mancaruri rafinate pentru a avea grija de sanatatea ta. Micile obiceiuri pe care le poti schimba pe rand te pot ajuta sa iti imbunatatesti considerabil stilul de viata si sa traiesti mai sanatos, astfel incat sa-ti protejezi corpului de boala.

Iata care sunt sfaturile propuse de specialist si care te pot ajuta sa ai un stil de viata sanatos:

1. Pregateste-ti mesele pentru ziua urmatoare

Este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru sanatatea ta, sustine specialistul. Astfel nu vei manca orice, ci vei avea un plan bine stabilit si vei evita tentatiile nesanatoase. Starea de bine pe care o vei trai la sfarsitul unei zile in care ai mancat sanatos te va determina sa continui cu acest obicei bun. Chiar daca sari uneori peste meniul stabilit, ai grija sa te intorci pe drumul cel bun. Daca iti place sa iei gustari intre mesele principale este de preferat sa optezi pentru un iaurt grecesc, fructe proaspete, nuci crude sau legume crude pe care sa le ai pregatite la tine.

2. Ia multivitamine si omega-3 zilnic

Potrivit specialistului, multivitaminele si capsulele cu omega-3 sunt recomandate zilnic, deoarece completeaza necesarul de nutrienti de care are nevoie corpul. Tine suplimentele langa sticla cu apa, deoarece le vei vedea zilnic si nu vei uita de ele.

3. Mergi mai mult pe jos!

Mergi o bucata din drumul spre serviciu pe jos si incearca sa iti iei in timpul zilei o pauza de 30 de minute in care sa te plimbi. De asemenea, este de preferat sa urci si sa cobori scarile, evitand astfel ascensorul. Daca ai de facut cumparaturi sau de platit facturi incearca sa faci o bucata din drum pe jos, daca este vorba despre distante mai mari.

4. Nu lasa ca starea ta de spirit sa-ti dicteze ce sa mananci

Este un lucru important de care trebuie sa tii cont, avertizeaza celebrul medic. Adica iti este foarte usor sa te refugiezi in mancarea nesanatoasa atunci cand esti mai trista sau nu ai niciun chef de nimic, insa nu trebuie sa te lasi mereu influentata de starea ta de spirit, ci sa incerci sa mananci ceva ce-ti place, dar in varianta mai sanatoasa. Daca mananci dulciuri dupa-amiaza cand te apuca pofta te vei simti mai bine pe moment, insa dupa cateva ore nivelul tau de energie va scadea brusc. In locul dulciurilor rafinate, Dr. Oz iti recomanda sa consumi un iaurt grecesc cu putina miere si cateva nuci crude. Sau cateva bucatele de ciocolata neagra care iti vor satisface pofta de dulce si confera energie.

5. Ridica-te de pe scaun!

Nu sta jos toata ziua, ci incearca sa faci pauze mai dese in care sa te ridici de pe scaun pentru a imbunatati circulatia sangelui. Acest lucru are un impact considerabil asupra sanatatii tale si trebuie sa-l incluzi in programul tau incarcat.

6. Bea apa plata in fiecare zi!

Este esentiala pentru corp, deoarece in lipsa ei apare deshidratarea si starea accentuata de oboseala, avertizeaza Dr. Oz. Pune fructe si lamaie in apa pentru a-i conferi un gust, in cazul in care iti este greu sa o consumi. De asemenea, ceaiurile medicinale pot sa constituie o solutie buna pentru un aport insemnat de lichide in corp.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img