vineri, 19 aprilie, 2024

Cel mai important diplomat al UE in politica externa vrea pace in Venezuela

Distribuie:

Publicat:

Federica Mogherini, înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, a făcut apel din nou pentru o soluţie politică şi paşnică a crizei din Venezuela, în cadrul ceremoniei de deschidere a unei întâlniri a Grupului Internaţional de Contact în Uruguay, scrie Reuters, relatează News.ro.

 

Mogherini, cel mai important diplomat al UE, a precizat că o astfel de soluţie este singura cale de a evita mai mult haos în Venezuela. O reuniune internaţională are loc joi la Montevideo, în vederea căutării unei soluţii negociate a crizei din Venezuela, unde o înfruntare dură între preşedintele Nicolas Maduro şi preşedintele Parlamentului Juan Guaido se concentrează de-acum asupra primirii unor ajutoare umanitare.

Uniunea Europeană (UE), opt state europene şi cinci ţări din America latină se reunesc în capitala uruguayană cu obiectivul de a ”contribui la crearea condiţiilor în vederea apariţiei unui proces politic şi paşnic” în grava criză care zguduie ţara sud-americană, potrivit unei surse diplomatice europene. Această iniţiativă – la originea căreia se află Mexicul şi Uruguayul, care au lansat o conferinţă a unor ”ţări neutre” faţă de Venezeula – s-a transformat într-o reuniune a Grupului de contact internaţional lansat de către UE la sfârşitul lui ianuarie, la Bucureşti, şi la care au aderat alte trei ţări din America Latină – Costa Rica, Bolivia şi Ecuadorul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img