joi, 18 aprilie, 2024

Cel putin sapte persoane au fost ucise in Bagdad, dupa ce fortele de securitate irakiene au aruncat canistre cu gaze lacrimogene in protestatari

Distribuie:

Publicat:

Cel puțín șapte persoane au fost ucise și câteva zeci au fost rănite joi după ce forțele de securitate irakiene au aruncat canistre cu gaze lacrimogene în protestatari în apropierea a două poduri importante din Bagdad, au anunțat sursele de securitate și cele medicale, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Cauza morții în ambele cazuri a fost aruncarea canistrelor cu gaze direct în capul victimelor, au declarat sursele.

Una dintre victime a fost ucisă în apropiere de podul Sinak, iar o a doua lângă un pod adiacent, Ahrar, a anunțat poliția.

Alte două persoane care au ajuns în stare critică la spital au decedat, unul fiind împușcat în cap, iar celălalt a fost lovit în cap cu o canistră cu gaz, potrivit poliției și surselor medicale.

Sursele medicale au declarat că mai mulți protestatari au fost răniți în urma folosirii muniției dinn dotare, iar alții după folosirea gloanțelor oarbe și a canistrelor de gaze lacrimogene.

Alte trei persoane au fost ucise pe parcursul zilei de joi în urma confruntărilor dintre protestatari și forțele de securitate.

Peste 300 de oameni au fost uciși de la începutul protestelor antiguvernamentale în Bagdad și sudul Irakului în octombrie, acestea fiind cele mai mari menifestații de la căderea regimului Saddam Hussein în 2003.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img